Volkswagen Transporter: Klapperen voortrein

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4D

L.S. Ik heb sinds geruime tijd last van irritant gebonk/geklapper, voornamelijk aan de linker voorkant van mijn transporter ( omgebouwd naar camperbusje ) . Om dit proberen te verhelpen heb ik inmiddels de stabilisatierubbers vervangen, de stabilisatie "hondenbotten", bovenste fuseekogels en vanmiddag de schokdempers. Het gebonk/geklapper is ietwat afgenomen maar toch nog aanwezig. Iemand die enig licht in de duisternis kan verschaffen en mij een fijne zomer ?? :)
Alvast bedankt voor de te nemen moeite.

Ik ben nieuw hier op dit forum dus wellicht dat ik niet alle even correct doe maar ik neem aan dat ik dan wel verneem.

groeten, Ben

ben 58

Geplaatst door ben 58 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

barrichello (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik denk dat je het probleem in de onderste fusee kogels moet zoeken, deze willen nog wel eens ruim zijn.
Dit is heel lastig de zien, maar meestal de boosdoener.

Succes!!

Met vriendelijke groet,

Dennis.

ben 58 (0), 12 jaar geleden

Halllo Dennis, in eerste instantie bedankt voor je reactie. Ik had al een beetje spijt van het feit dat ik niet gelijk alle fusseekogels heb vervangen ,voor de duidelijkheid, indien ik spreek van "ik" doel ik op een vriend van mij die de werkzaamhedenuitvoerd met mijn toegewijde aandacht ! :) Dit om iig aan te geven dat ik niet alle technische details versta.
Ik hoop dat nog meerdere jouw diagnose zullen bevestigen zodat ik wat meer zekerheid heb om te voorkomen dat ik het vervangen van betreffende fuseekogels alsnog klapperend de straat uit rij.

groetjes, Ben

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, onderste fuseekogels zou heel goed kunnen, voorste rubbers van de onderste draagarmen is ook een mogelijkheid, beide zijn te controleren met een bandenlepel. Groet Jan227

ben 58 (0), 12 jaar geleden

ik ga binnenkort de onderste fuseekogels vernieuwen in de hoop van het irritante gebonk af te zijn. Diegene die tips hebben gegeven( Dennis en Jan227 ' alvast bedankt en ik hou jullie op de hoogte. Verder nog iemand tips die het vervangen vergemakkelijken ?? Ik heb het tooltje waarmeede bovenste fuseekogels zijn vervangen, krik dus met de vork boven de kogels los en vervolgens de moeren losdraaien en wat is dan de beste methode om de fuseekogels eruit te krijgen ? Slaan :) ?? Stel suggesties op prijs.

gr.Ben

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, met een kogeldrukker met spindel. Of eventueel de door jou genoemde vork er tussen slaan. In ieder geval torsie veren van spanning afhalen bij de spindels achter de tank. Groet Jan227

ben 58 (0), 12 jaar geleden

Bedankt Jan, ga de onderste fuseekogels donderdag vervangen en laat het resultaat uiteraard even weten !!. gr.Ben

ben 58 (0), 12 jaar geleden

Halleluja, het klapperen is weg !! Afgelopen zaterdag de onderste fuseekogels gemonteerd en kan nu genietenvan een relatieve rust . Relatief aan gezien het voorste gedeelt van mijn uitlaat het heeft begeven. Drie maanden geleden de eind- en middendemper vervangen en nu dus het voorste gedeelte. Het houdt niet op :)

Mijn vraag is: weet iemand de productcode van het voorste gedeelt van een VW T4 2.5 D bestelbus , bouwjaar 30 juni 1996, 57 KW / 76 PK. inhoud 2370 van dit gedeelte ? Zou het op prjs stellen.

Dennis en Jan, bedankt voor de adviezen voor mijn "klapperprobleem" .....misschien kan ik nu weer een beroep op jullie doen !!

gr.Ben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.