Volkswagen Golf: kloppen van gaspedaal

Bouwjaar: 1992

ik heb het volgende probleem met mijn Golf 2.0 GTI uit 1992 (2E);
Als ik rij voel ik mijn gaspedaal 'kloppen' en alsof er een bobbel in m'n band zit die ik ook voel aan m'n gaspedaal. Het voelt net alsof ik met 1 wiel over zo'n onderbroken witte streep rij.

Het 'kloppen' is evenredig aan de snelheid, bij optrekken het meest. Beetje vaag hé, wat kan dit zijn?

max7584

Geplaatst door max7584 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

aanrdijfas(sen)? wordt het erger als je een bocht maakt? Hoor je het ook of voel je het alleen?

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

versleten koppeling?

max7584 (0), 18 jaar geleden

je hoort het niet, en in een bocht wordt het volgens mij niet erger (nog niet echt op gelet).
Kan het de versnellingsbak zijn? boven de 100 km/h merk je het niet meer (waarschijnlijk logisch).

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

vervelende is; als het iets aan assen, wielen of banden is zou je dit ook min of meer moeten voelen in je stuur. Je gaspedaal staat namelijk niet direct in contact met je aandrijving; je stuur weer wel (qua gevoel dan).

Zet je gaskabel (indien mogelijk) eens een klein stukje slapper. verandert het dan?

Alain156 (0), 18 jaar geleden

Hey Max,

voel je het heel erg, want ik heb ook hetzelfde probleem. Bij lage sneilheid voel ik een lichte trilling in het gaspedaal. Vond het in het begin ook raar. Ik rijd er nu toch al een 3-tal jaar met en het heeft nog geen problemen opgeleverd. Ik trek het me ondertussen al niet meer aan.
Hopelijk heb je hier iets aan.

max7584 (0), 18 jaar geleden

Nee, het is niet heel erg, maar ik zou wel willen weten wat het eventueel kan zijn.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan dat de motorsteunrubber achter de versnellingsbak stuk is, dit gebeurt vaker bij dit type. Die gaat dan liggen bonken en geeft dit door aan het schutbord waar hij via het subframe mee verbonden is. De pedalen zitten daar ook aan vast.

Even een bandenlichter tussen de pot en de baksteun zetten, als je hem op kunt lichten is het rubber stuk en moet vervangen worden (APK meester hoort dit bij deze auto's ook te checken, het is een bekend puntje van dit type, bij RDW steekproef kijken ze hier bijna altijd naar omdat het veel over het hoofd wordt gezien)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.