Volkswagen Golf: temperatuurlampje knippert

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal
Bij mijn golf vr6 gaat bij koude motor het waarschuwingslampje van de temperatuur knipperen.
Als ik het contact aanzet,gaat na ong 15 sec het lampje knipperen.
Ook als de motor loopt gaat na ong 15 sec het lampje knipperen.
Na een paar keer het contact uit en weer aan te zetten,terwijl je rijd is het over.(soms 1x,maar soms ook 3 of 4x)
En ja,het koelvloeistof is op peil.
gr Gerrit

Gerrit3623

Geplaatst door Gerrit3623 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

probeer eens erachter te komen waar het lampje allemaal op reageert dus bijvoorbeeld te laag koelvloeistofpijl, te hoge temp enz ik zou zo niet weten wat het lampje allemaal aanstuurt, meerdere functies?

dennis-1 (0), 18 jaar geleden

de sencor in het expansie vat is waarschijnlijk vies had ik bij mijn golf 2 ookeven schoon maken en het is meschien bij jou ook over gr dennis

Gerrit3623 (0), 18 jaar geleden

Hallo
Ik heb nu even wat uitgeprobeerd.
Als ik gewoon ga rijden met het knipperende lampje,en ik doe het contact na een paar minuten één keer uit en weer aan,dan blijft ie ook uit,maar het probleem is dus nog niet opgelost!!!
gr Gerrit

dennis-1 (0), 18 jaar geleden

de sensor in het waterresorvar geloof me ik had persies hetzelfde deze oplosing van het contact werkt hoog uit 2weken en dan ook niet meer maak de sensor zuiver in je bent van het vervelende knipperlampje af gr dennis

Gerrit3623 (0), 18 jaar geleden

Oké Dennis
Hoe maak ik deze schoon?
Naar mijn idee kan die sensor er niet uit!!!!
gr Gerrit

dennis-1 (0), 18 jaar geleden

de sensor zit boven in het vatje waar je ook het water pijl controleert het is een plastic sensor met een twee dradige stekker deze los halen dan ken je met een grote ringsleutel of grote dopals je hem eruit hebt even met warm water en een tandenborstel ofzoiets de aanslag er af poetsen dan terug zetten en niet tevast aan draaien anders breek hij ik hoop dat het lukt anders hoor ik het wel
gr dennis

Gerrit3623 (0), 18 jaar geleden

Hoi Dennis
Bij mijn auto kan die sensor echt niet losgedraaid worden.
Ik ben dus met m'n vinger het tankje ingeweest en heb zoveel mogelijk weggehaald,en inderdaad knippert het lampje niet meer.
Bedankt voor je hulp.
gr Gerrit

dennis-1 (0), 18 jaar geleden

ik zal het even uit zoeken of hij eruit
kan het is een vr6 bouwjaar? als er geen verschil in zit weet ik het morgen wel tezeggen ander moet je even het bouwjaar opgeven je hoort van me gr dennis

Gerrit3623 (0), 18 jaar geleden

hallo
Na eentijdje geen problemen met m'n knipperende lampje,begon het opnieuw.
Na dagelijks de sensor schoon te maken,heb ik het hele expansievat gedemonteerd en goed schoongemaakt met ontvetter(zat veel drap onderin),en nu is het opgelost.
gr Gerrit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.