Volkswagen Scirocco: Kloppend Geluid/gevoel Aandrijflijn

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16V (GTX)

Bij het rijden heb ik het geluid en gevoel, in't stuur, alsof je over een spoordwarsligger rijdt.
Het doet zich onmiddellijk bij vertrek voor en blijft aanhouden.
De frequentie is snelheidsgebonden en neemt bijgevolg toe met de snelheid, het is echt een vrij zware "klop", die in intensiteit mindert met de snelhiedstoename maar wel verhoogt in frequentie.
Eens ik haar boven de 160 duw lijkt het weg.
Dit is echter niet zo; de frequentie is dan waarschijnlijk te hoog voor de wagen om de vibraties door te geven.
Eerst dacht ik dat het de homokineet aan de wielzijde was, één van de stofhoezen (Rechts) was gescheurd en ik heb dan maar de gehele Cardan-kop vervangen.
Dit gewoon om zeker te zijn, daar ik niet wist hoelang die reeds gescheurd was, kan maximum een 3-tal maanden geweest zijn, (vorige grote controle).
Nog steeds het zelfde.
Dan maar een volledige set andere wielen, en uiteraard ook banden, gemonteerd, nog steeds zelfde (om wielonbalans radiaal en axiaal uit te kunnen sluiten).
Nu raak ik een klein beetje ten einde raad en weet niet meer in welke richting zoeken.
Ik heb haar nog eens omhoog gezet, alles grondig, visueel, geïnspecteerd maar alles lijkt in orde.
Cardanbouten versnellingsbakzijde zitten nog goed vast en lijken niet beschadigd, de gehele linkerzijde van de aandrijving lijkt goed.
Wat ik er nog wel moet bijvertellen is dat ik een 5-tal maand geleden een gescheurd ophangingsrubber gehad heb, aan de achterzijde van de versnellingsbak naar de carrosserie toe, dit had bij het schakelen telkens een zeer zware klop tot gevolg (motor-versnellingsbak geheel zweefde en had vrije speling, bij acceleratie en schakelen "sloeg" die dan ook tegen dwarsliggende buizen die zich tussen de twee voorpoten bevindt aan).
Kan wat zich nu voordoet hier een gevolg van zijn?
Zo ja, in welke richting moet ik dan beginnen denken?
Ze is echter zo zeldzaam dat het behoorlijk moeilijk is onderdelen en info te vinden.
Ik bezit wel een vrij degelijk (Uitg.:Bentley) werkplaathandboek, maar een dergelijk fouten-analyse sectie zit er niet bij.
Can anyone help me out?

Bart969

Geplaatst door Bart969 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

binnenste homokineet aan gort, degene achter de motor gaat het eerste. (door de uitlaatwarmte gaat het vet verharden en loopt hij kapot)

Bart969 (0), 15 jaar geleden

Dank je voor de goede raad, ik ga dit eens proberen.
Van een andere garagehouder heb ik vernomen dat ook de mogelijkheid bestaat dat de gehele cardan-as uit balans is geraakt.
Misschien voor alle zekerheid alles vervangen.

Jongh (0), 15 jaar geleden

Hoi Bart,

heb je ook al eens geprobeerd om aan de auto de wielen te laten balanceren? Hiermee balanceert men de eventuele onbalans in de aandrijving dus ook mee weg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.