Volkswagen Golf: Knak bij onderandere sturen naar rechts

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130 PK

Hallo allemaal,

Sinds een tijdje heb ik last van een geluid bij het sturen wat ik het beste kan omschrijven als een 'knak'. Het is een beetje hetzelfde geluid als wanneer je je vingers laat knakken, maar dan wat doffer. Het is echt steeds 1 enkele knak, en geen serie knakjes o.i.d.

Maar het rare aan dit probleem is dat het niet altijd is. Uit enige tijd erop letten tijdens het rijden zijn mij de volgende dingen gaan opvallen aan de 'knak'

- het geluid komt (vanuit de bestuurdersstoel gezien) komt ergens vanuit het midden, maar dan wel, meer of minder, rechts van het midden lijkt het.
- is alleen als ik een aardige tijd heb gereden, 's morgen wegrijden is geen enkel probleem.
- is met name bij bochten naar rechts hoorbaar
- ook hoorbaar bij het schuin oprijden van een stoep, waarbij 1 van de voorwielen al op de verhoging zit, en de andere nog niet. Komt het tweede wiel ook op de drempel o.i.d., dan weer knak, stuur recht draaien, weer knak.
- met iemand naast me in de auto lijkt het minder hoorbaar te zijn
- soms is er een dag of 2 niets aan de hand, dag erna ineens weer wel
- ook bij wegrijden uit stilstand wil het wel eens knakken, of bij het afremmen bij een stoplicht (rechtuit rijden)
- wat ik erg vreemd vond, en misschien heeft het er niks mee te maken, is dat ik af en toe de stuurbekrachtiging kan horen 'werken' (hoor ik met name bij bochten naar links dan). Op dat moment dat ik dat hoor ga ik daarna ook de 'knak' waarnemen. Misschien is dit toeval?

Ik heb inmiddels het volgende ondernomen:

- stabilisatorstang rubbers laten vervangen en de verbindingsstangetjes hiervan (ook ingevet) (zat speling op volgens de VW dealer) De knak is pas gekomen NA dit vervangen.
- al langs een paar garages gereden die ernaar hebben gekeken, maar die weten zo niet wat het kan zijn. Speling op bv de wielen is niet waarneembaar, en ook de veerpoten lijken op het eerste gezicht niet het probleem te zijn.

is er misschien iemand die een idee heeft? De bovag garage wil het probleem wel oplossen onder de garantie, maar omdat het niet altijd waarneembaar is, en natuurlijk wanneer ik daar ben niet.... weten ze niet waar ze moeten beginnen.

groetjes

zillion

Geplaatst door zillion (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo zillion waar woon jij?

zillion (0), 17 jaar geleden

in Breda :)

en het is trouwens lang niet altijd 1 knak, maar vaak een aantal knakjes vlak na elkaar....

johndoornbosch (0) PRO, 17 jaar geleden

ik wil er wel een keer naar kijken als je in de buurt ben ik mail mijn adres wel

zillion (0), 17 jaar geleden

Wat een aardig aan bod van John! daar maak ik graag gebruik van. Ik zie je maandag.

groet Bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.