Volkswagen Golf: Knipperlicht blijft tikken

Bouwjaar: 2001

Vaak na het gebruik van mijn knipperlicht blijft deze tikken, of hij gaat zomaar spontaan tikken. De knipperlichten gaan dan niet branden alleen het relais wordt aangesproken. De alarm licht schakelaar is reeds vervangen (hier zit het knipperlicht relais in). Nu wil ik mijn schakelaar na gaan kijken die in het stuurhuis zit. Volgens mij moet hier het stuur er voor af. Kan dit zonder problemen te krijgen met de airbag? Is het waarschijnlijk dat de schakelaar defect is?

john.wisker

Geplaatst door john.wisker (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt dat zit meestal in de schakelaar.
airbag moet eraf en het stuur met de stuurkolomkappen ook.

suc6

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

als je de airbag geen foutcode wilt bezorgen moet je gewoon de accupool eraf halen (doormeten kan dan wel, alleen spanning word dan lastig.)
of gewoon de sleutel niet op contact zetten.....

Beek (0), 19 jaar geleden

yep de schakelaar is de boosdoener, een collega van mij had het ook in zijn 2000 Golf

john.wisker (0), 18 jaar geleden

Vandaag eindelijk dit probleem gaan oplossen, alles gedemonteerd en de schakelaar uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Na alles weer gemonteerd te hebben en te testen lijkt het ro zo ver goed, nog geen getik gehoord, even een paar dagen afwachten. Weet iemand trouwens waar je snelheidssensor op de versnellingsbak te vinden is? mijn kilometerteller heeft het al een tijd opgegeven net als de cruise control en de benzine meter schommelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.