Volkswagen Golf: Koelprobleem

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 G60

Hallo,

Ik heb een golf2 g60 en mijn probleem is dat de koelfan niet aanspringt.
De warmtesensor die in de radiateur zit is nieuw (de 2e al!), en als ik de stekker er af haal en hem door verbind doet hij het op beide standen. De waterpomp is ook goed, alleen door de retourleiding naar het reservoir komt bij stationair bijna geen vloeistof en bij gasgeven maar een beetje in tegenstelling met de Gti van mijn broer die het bij gas geven er uit spuit. De temperatuurmeter in de auto doet het ook niet, heeft dit enige invloed? De thermostaat zit er op dit moment niet meer in en de kachel is ook afgesloten.
Zitten er nog andere sensoren die de temperatuur meten? Er zit bij de g60 motor een sensor bij de kleppendeksel, er is mij verteld dat die de koelfan ook aanstuurt, kan dit kloppen?
Ik hoop dat iemand een oplossing weet.

Groeten Richard.

RichardG60

Geplaatst door RichardG60 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Er zit denk ik ook een relais in de aansturing voor de fan,heb je die als eens nageken?
de sensor aan je kleppendeksel is volgens mij voor de themperatuur meter binnen in de auto.
weinig retour zou kunnen zijn dat de waterpomp zijn beste tijd gehad heeft, of dat er iets deels verstopt zit waardoor er niet meer koelvloeistof kan circuleren.

het zijn maar tips maar misschien helpt het wel....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.