Volkswagen Polo: koelventilator slaat niet aan bij gebruik airco

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6R, Motorinhoud (cc): 1200

Ik heb het volgende probleem. Bij gebruik van de airco slaat de koelventilator niet aan. (deze auto heeft maar één koelventilator bij de radiateur) Als je stil staat zal de temperatuur in de airco daardoor heel snel toenemen en schakelt de airco zich zelf uit. Tijdens het rijden werkt de airco gewoon. De ventilator werkt zelf wel want als ik de motor enige tijd laat draaien terwijl de auto stil staat gaat de ventilator gewoon aan. Het probleem zit hem dus volgens mij in de aansturing van de ventilator. Wie weet waar dit probleem vandaan komt en hoe het opelost kan worden?

Adrie Polo

Geplaatst door Adrie Polo , lid sinds 2 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Er zit een hogedruk sensor op de dunne leiding naar je schutbord , deze zou defect kunnen zijn.
Tevens zit er een relais in het systeem wordt deze juist aangestuurd , als je 30 en 87 doorverbind moet de ventilator gaan draaien.

Adrie Polo, 2 jaar geleden

Hallo Kaleido, bedank voor je reactie. Tot voor kort werkte mijn airco gewoon, zolang ik maar reed. Verleden week werkte hij helemaal niet meer. Ik heb hem laten uitlezen en de drukschakelaar was inderdaad defect. Vandaag laten vervangen. Misschien is de drukschakelaar stuk gegaan omdat de druk steeds te hoog oploopt als ik stil sta. Airco werkt nu weer maar alleen als ik rijdt. De koelventilator draait dus nog steeds niet. Waar kan ik dat relais vinden?

Alvast bedankt voor je reactie, met vriendelijke groet, Adrie

Adrie Polo, 2 jaar geleden

Hallo Kaleido, ik vind op internet dit onderdeel nummer: 1j0919506m Dat is een relais voor de koelfan. Zou dat de oorzaak kunnen zijn? Zo ja, weet jij waar ik deze kan vinden in de auto? Ik heb net even gezocht maar ik zie hem vooralsnog nergens.
Groet Adrie

wkhoek PRO, 3 weken geleden

Is dit probleem nog opgelost? Hier zelfde probleem en lijkt coderingsfout.

Adrie Polo, 3 weken geleden

Hallo, ik heb de oorzaak niet kunnen vinden. Kort nadat ik dit onderwerp had geplaatst is mijn Polo total loss gegaan na een ongeluk.
Met vriendelijke groet, Adrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.