Volkswagen Transporter 2017: Koelvloeistof circuleert niet/slecht

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

Betreft VW t6 bj 2017. 2ltr TDi 204pk, 4 motion.
Koelvloeistof 2x per week bijvullen, soms expansievat opendraaien bij druk aflaten loopt veel koelvloeistof terug in het vat. Het lijkt alsof de vloeistof niet in het circuit rond blijft vloeien en/of er een verstopping in zit.?
Wat is hier aan de hand?
Alvast bedankt voor alle suggesties.

Geplaatst door

Benz190 (255)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

als je 2 l per wek bij moet vullen dan verbruikt hij dus koelvloeistof en je hebt het er niet over dat hij warm loopt.
als hij echt zoveel verbruikt en je hebt geen uitwendige lekkage dan is de eerste verdachte de egr koeler deze gaan inwendig nog al eens lekken.

groetjes jan.

jan T 115
badge vip badge

2 weken

Hallo Jan, het betreft in deze de VW van mijn vriend. Ik heb hem zojuist de vragen gesteld zoals jij rapporteerde. Ik kom weer op jouw lijn.
Thanks Frans

Benz190 255

2 weken

Hoi Jan, het antwoord van mijn vriend is dat de motor NIET warm loopt en, - voor zover hij kan beoordelen -, er ook geen lekkage is. Ik heb hem nu wel geadviseerd om de ODB-scanner te doen inzetten bij een VW-garage. Ik houd je op de hoogte als de "storing" opgespoord kan worden. Van deze VW-bus zal vlg mij veel te checken zijn, mede gelet op de exclusieve uitvoering.
Groetjes, Frans

Benz190 255

2 weken

hallo allemaal, hierbij de aanvulling en kennelijk ook de oplossing van het "verdwijnen van koelvloeistof bij in werking zijnde motor". Diverse onderzoeken werden door een vakbekwame automonteur verricht, waarbij gebleken is dat kennelijk de waterpomp niet goed functioneerde. Gekozen werd voor een originele waterpomp(was uiteraard prijzig) maar tot nog toe is er geen sprake meer van "verlies" van koelvloeistof. Probleem opgelost; bedankt voor alle reacties. Frans

Benz190 255

2 dagen

ja mooi dat het voor elkaar is.

groetjes jan

jan T 115
badge vip badge

1 dag

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.