Volkswagen Polo 2000: Koelvloeistof lek

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste Leden,
Mijn polo 6n2 uit 2000 met de 1.4 16v 55kw motor heeft een probleem. Ik constateer een koelvloeistof lekkage, echter kan ik er niet achter komen waar. De druppels koelvloeistof hangen onder aan de versnellingsbak (zie foto's).
Een veel volkomend lekkage is de thermostaat behuizing, echter is deze een half jaar geleden al vervangen. Ik persoonlijk denk niet dat het de radiator is, omdat ik dan ook koelvloeistof aan de voorkant van de versnelling bak zou moeten zien en die is kurk droog.
De polo lekt pas als hij echt warm geworden is en lekt ook best aanzienlijk hard.
Heeft iemand enig idee waar het probleem kan zitten of wat het probleem zou kunnen zijn. Na vandaag een half uur gezocht te hebben zonder succes vraag ik het daarom hier.
Als vast bedankt
Groeten Dillen

Ddillen

Geplaatst door Ddillen , lid sinds 10 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Tja voor ons van achter een pc is ook lastig , afpersen en kijken waar het lekt zit toch echt niets anders op , thermostaathuis kan best weervlek zijn of een slang gescheurd , als het zo hard lekt moet het toch te vinden zijn , desnoods met een spiegeltje kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.