Volkswagen Polo 1995: Lekkage

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AEA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Beste,

Ik heb laatst deze Polo 1.6 uit ‘95 aangeschaft met een aantal problemen die natuurlijk pas achteraf naar boven gekomen zijn. Niet veel betaald, dus klaag ook niet al te hard. Waar ik momenteel het meest tegenaan loop is, dat er water naar binnenloopt. Linksboven vanuit de bestuurderskant lekt er water naar binnen (met een vleugje roest, zie foto) en achter de passagiersstoel heb ik een mini jacuzzi als het buiten nat is, of als ik voor de bodemreiniging kies in de wasstraat. Ook is mijn achterbak goed vochtig/nat.

Iemand enig idee wat de meest meest welbekende plekken zijn voor mijn beschreven problemen, zodat ik een begin kan maken met het diagnosticeren van mijn problemen? Zelf niet autotechnisch, maar IT’er…

Online hoog en laag gezocht, maar niets wat vergelijkbaar is met mijn problemen. Ook was ik opzoek naar hoe ik de (deur & achterbak)rubbers het beste kon vervangen, gezien deze niet meer origineel te koop zijn voor mijn model. Alvast bedankt!

sthtorun

Geplaatst door sthtorun , lid sinds 3 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Zit er een open dak in de auto , zo ja , dan zitten de afvoerslangetje verstopt , haal anders de a stijl afdekkap er eens af , dan zie je meer , achter de deurbekleding hoort afdichting te zitten , als dit defect is loopt het water ook zo de auto in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.