Volkswagen Golf 2007: Koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Hoi allemaal.

Ik heb een golf type 5 uit 2007, met een 1400 tsi motor met turbo. Nou heb ik sinds een maand het probleem dat elke week mijn koelvloeistof vaatje leeg is. Heb het systeem afgeperst maar na 2 uur onder druk te hebben gestaan van zo’n 2/2,5 bar geen lekkage kunnen ontdekken, en ook geen vermindering van het koelvloeistof niveau. Ook is het zo dat als ik een lange rit gemaakt heb ik geen grote druk in het vaatje heb als ik de dop eraf draai, hij sist wel iets maar niet meer dan iedere andere auto. Ook zie ik geen koelvloeistof lekkage onder de motorkap. Heeft iemand hier ervaring mee?
Gr Alex

atermaten1

Geplaatst door atermaten1 , lid sinds 4 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Is de dop nog wel goed als je de dop los draaid met warme motor moet de koelvloeistof er bijna uit spuiten .

atermaten1, 3 maanden geleden

Dat gebeurd zeker niet dat de koelvloeistof eruit spuit. Hij bouwt wel iets druk op maar niet echt veel.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Zou eens een nieuwe dop proberen , als er geen uitwendige lekkage is te zien , ook geen natte vloermatten binnen ? Hij zou het natuurlijk kunnen gebruiken ?

atermaten1, 3 maanden geleden

Heb net een nieuwe dop besteld, hij word donderdag geleverd. De matten zijn droog, ik dacht namelijk ook aan de kachel radiator. Hoop dat het de dop is die was namelijk €4,50,.

atermaten1, 3 maanden geleden

Nou net een nieuwe dop geleverd gekregen, morgenochtend hem erop zetten koelvloeistof bijvullen en kijken of het werkt.

Beste antwoord, geplaatst door atermaten1, 3 maanden geleden

Nou even een update. Heb 6 dagen geleden de dop vervangen van het koelvloeistof vaatje en alles op peil gebracht. Nu na een week is het en bijna 800 kilometer verder is het koelvloeistof niveau niet meer gedaald. Ik zou dus zeggen probleem opgelost.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.