Volkswagen 0: koelvloeistof lekt

hallo, ik heb een polo tdi van 2005 1.9 tdi 96kw en heb een lekke koelvloeistof probleem die uit mijn reservoir uit drukt, garage heeft waterpomp vernieuwt blijft het zelfde,daarna dachten ze dat er lucht in zat hebben ze gelijk ontlucht maar nog steeds hetzelfde.
als ik in de stad rij heb ik bijna geen vloeistof verlies maar op de snelweg (120-160km/h) na 100km moet ik half tot 1 liter bij vullen.

tijdens rijden:
-mijn temp blijft konstant
-geen witte rook
-geen vloeistof bij olie gemixt
-geen olie in de reservoir
wel zie ik schuim liggen als ik de reservoir dop open doe
en nadat ik had gereden heb ik de motor kap open gedaan om te kijken of die weer lekte en toevallig hoorde ik van de koelreservoir lucht uit komen is dat normaal of is het reservoirdopje kapot?

nu hebben ze het over dat mijn thermostaat defect is! als mijn thermostaat defect is moet toch de temp.meter stijgen hij blijft konstant
wie kan mij helpen met deze probleem??

polo tdi 96kw

Geplaatst door polo tdi 96kw (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Als ik het zo hoor,dan denk ik aan een lekke koppakking in eerste instantie,of de drukdop van reservoir is stuk.
Thermostaat niet want dan gaat inderdaad de temp. omhoog.

polo tdi 96kw (0), 15 jaar geleden

het is mij vandaag opgevallen dat het ventilator niet draait als de motor warm is kan het ook daar door koelvloeistof weg drukken.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=polo tdi 96kw]het is mij vandaag opgevallen dat het ventilator niet draait als de motor warm is kan het ook daar door koelvloeistof weg drukken.[/quote]
Dan zou de motor op stationair wel te heet worden.

polo tdi 96kw (0), 15 jaar geleden

ik ben vandaag even zelf test wezen doen, wat er op problemcar geschreven was de volgende:
reservoir dop los draaien auto starten en wachten tot dat het warm loopt en kijken of er luchtbellen uitkomt of weg drukt en ik heb het tot aan de punt gevuld met water of er lucht bellen kwam er komt eventjes lucht uit en daarna niet meer weer 5 minuten later weer eventjes
wat betreft uit drukken van koelvloeistof kwam het wat naar buiten maar als ik het verwarming aanzet gaat hij weer naar beneden wat kan tot nu toe conclusie uitgetrokken worden?????

polo tdi 96kw (0), 15 jaar geleden

trouwens het ventilator draait niet van de radiator als het warm word maar het word niet warmer dan 90 graden is dat normaal,wat kan de oorzaak zijn???

Touareg2002 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan dom klinken,maar is de radiatordop niet slecht?
Daar zit een overdrukventiel in,wat defekt kan zijn.
Probeer eens met een andere dop.
Dit wordt al eens dikwijls over het hoofd gezien.

polo tdi 96kw (0), 15 jaar geleden

daar zat ik ook aan te denken ga maandag gelijk eentje halen,maar kan het dan niet door de ventilator komen dat het uitdrukt?

Touareg2002 (0) PRO, 15 jaar geleden

De ventilator zal waarschijnlijk pas aanspringen bij 100 -105 °C.
Die temperatuur heb je nog niet bereikt.

polo tdi 96kw (0), 15 jaar geleden

ik heb de cilinderkop eruit laten halen omte laten kijken of pakking de boos doener is maar volgens de garage is bij de pakking niks te zin volgens hun kan misschien de cilinderkop zijn.


Heb je nu de forum regels nog niet gelezen?
Er is een topic gemaakt om het te verduidelijke dat te koop gevraagd wordt verwijderd.
Dus ook de zin die je hier geplaatst had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.