Volkswagen Passat: koplampen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

Mijn passat is onlangs afgekeurd op koplampen omdat bij dimlicht stand geen snijpunt in de straling zichtbaar is
omdat de reflector door het warmte is slecht is geworden,en werdt mij gezegd dat passat vaak afgekeurd wordt op koplampen
mijn vraag hoever is het verhaal van de garagist waar,zoja is het mogelijk om allleen refelector te vervangen ipv van helekoplamp ( -/+200 euro).

carprotec

Geplaatst door carprotec (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Welk type Passat heb je? Dat model facelift of nog gewoon de 3B?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb ik nog nooit meegemaakt! Passat afgekeurd op koplampen. Kan me bijna niet voorstellen dat de oorzaak is te vinden in de blaker. Denk eerder dat je er appie wappie pitten in hebt van slechte kwaliteit, dat komt namelijk wel regelmatig voor. Eerst maar es even een paar nieuwe erin en dan maar weer kijken. Zijn je oude pitten niet van het merk Phillips of Osram, dan is dat idd goed mogelijk.

Sytze

Santa (0), 17 jaar geleden

Pitten van het merk PIPO, Sytze!
Die schijnen in combinatie met Peppi en Kokki-brandstof heel voordelig te zijn!

carprotec (0), 17 jaar geleden

santa het een 5B model en wat betekend pitten en wappies en dergelijkek eigelijk, ik heb geen idee waar jullie het over hebben

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

appie,wappie,pitten,pipo,peppi en kokki-brandstof........waar hebben ze het toch over?????,
misschien ligt het aan de amstel, heineken, brandt, grolsch, alfa of warsteiner-brandstof........hihihi



...............het zijn toch niet de lampjes????????

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Oké, in begrijpelijke taal nu dan! Je moet eerst je gloeilamp vernieuwen en dan weer testen! Waarschijnlijk probleem dan opgelost!

Snappie?

Sytze

thijs11387 (0) PRO, 17 jaar geleden

komt idd vaker voor dat een passat af gekeurt wordt op de koplampen al hoewel ik het zelf nog nooit heb meegemaakt.

Groet Thijs

Santa (0), 17 jaar geleden

En let er dan vooral op dat de lampjes op de juiste manier geplaatst worden.
Wanneer de lampjes scheef of ondersteboven gemonteerd worden, heb je ook een waardeloos c.q. in het geheel geen lichtbeeld.

carprotec (0), 17 jaar geleden

Het gaat om H7 lamp die kun je niet verkeerd monteren en trouwens heb ik ook een nieuwe ingestoken met zelfde resultaat , er zit niks anders op dan copmleet lamp te vernieuwen.

jan kuijken (0), 17 jaar geleden

Heb ik bij mijn laatste APK keuring ( juni 2006)ook meegemaakt. ( passat 2000) Iets met de refelector waardoor een koplamp moest worden vervangen; Dus die andere ook maar vervangen " want die was ook niet meer zo goed". Totaal 400 euro excl montage.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=carprotec]Het gaat om H7 lamp die kun je niet verkeerd monteren en trouwens heb ik ook een nieuwe ingestoken met zelfde resultaat , er zit niks anders op dan copmleet lamp te vernieuwen.[/quote]
Oh kan dat niet?! Nou dan moet je maar es een weekje met mij apk keuren, dan zul je zien wat allemaal niet kan. Geloof mij maar dat een H7 wel degelijk ondersteboven gemonteerd kan, of half scheef! Kan allemaal.
We maken de raarste dingen mee, laatst nog: links een rood en rechts een groen stadslicht! Hoe bedoel je? Wat je noemt een nautisch geval van volslagen idioterie............

Sytze

Santa (0), 17 jaar geleden

Bezoek gehad van "Boten Anna", Sytze......??

Santa (0), 17 jaar geleden

En ja, een H7 kun je PERFECT verkeerd monteren, hoor......

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nah ja, als ze zeggen dat ze aan stuurboord een kapot dimlicht hebben, dan is er toch iets drastisch misgelopen in de opvoeding. Anna zei je.....? Kann sein....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.