Volkswagen Golf IV: koppeling ???

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 85 kw

Hoi,
Ik heb een auto die niet meer te koppelen was en er zat slijpsel boven op de bak dus ik dacht de klinknagels zijn door de bak maar ik heb alles los gehaalt en bleek dat de drukgroep aan stukken er in lag en nu is mijn vraag moet ik het 2 massa,s achtig vliegwiel ook vervangen of kan ik deze laten zitten en volstaan met een nieuwe koppelig set en hoe kun je zo iets controleren wie zou mij daar a.u.b. een goed antwoord op kunnen geven alvast bedankt. Mvg Gerrit

u-l-f-t

Geplaatst door u-l-f-t (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

twee massavliegwiel is na mijn weten moeilijk te beoordelen , als je voorheen geen problemen hebt en naar de kosten zou kijken zou ik hem laten zitten.
of anders vervang je hem want je hebt nou toch alles los voor de zekkerheid. het is aan jou

Groet Tiguan

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Kijk of de bouten waar het vliegwiel mee vast zit recht voor de gaten staan van de voorste schijf van het vliegwiel.
Beweeg de voorste schijf links/rechts en axiaal,mag allemaal niet te overdreven speling hebben,je moet ook beetje weerstand voelen als je hem links/rechts draaid.
Blijft zoals gezegd toch moeilijk te beoordelen.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

en let goed op het koppelingshuis, of het vliegwiel hem niet geraakt heeft. (omdat je het over slijpsel hebt)

zo ja, massavliegwiel zeker vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.