Volkswagen Caddy: koppeling caddy

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: AYQ

Moet binnenkort de koppeling van een caddy vervangen. Heeft deze wagen een twee massa vliegwiel? en klopt het dat je de fusees niet los hoeft te halen om de aandrijfassen uit de bak te trekken. En indien de wagen een twee massa vliegwiel heeft geeft deze dan het probleem van stoten bij optrekken. Het stoten doet zich alleen voor bij warme motor en niet in koude toestand. Heb dit probleem ook bij een transporter gehad en deze stootte bij optrekken maar juist bij koude motor en niet bij warme motor, hier was het twee massa vliegwiel de schuldige.

Sjakie3

Geplaatst door Sjakie3 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Manfred6842 (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet uit ervaring dat het raadzaam is 2 massavliegwiel mee te vervangen. Kijk ook eens in de handel. Daar zijn ook alternatieve sets te koop. Dan wordt 2 massa vliegwiel vervangen door vast vliegwiel. Je levert wel iets aan comfort in maar dit is nauwelijks merkbaar. Heb je een klant die comfort hoog in het vaandel heeft staan hou de koppeling dan origeneel. Linker aandrijfas binnenkant bak los schroeven en deze omhoog steken zodat je de hele as naar binnen toe eruit kunt trekken. Uiteraard wel centrale as moer los draaien.

Groet Manfred.

Siem Bijman (160) PRO, 13 jaar geleden

Sjakie, wat bij een Passat kan, kan ook bij een Caddy denk ik.

Zie: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.