Volkswagen transporter 1.9D 50KW 350 DKM: Koppeling defect ? koppeling vervangen motor demonteren?

Bouwjaar: 1995

Beste sleutelaars,

De koppeling van mijn transporter heeft het begeven. Althans daar ga ik van uit. Tijdens het rijden trapte ik het pedaal in en in het begin bleef het pedaal hangen. Koppelen deed hij niet. Daarna is het pedaal wel weer los gekomen ik weet niet of dit was na ik de auto uit de versnelling heb getrokken. In iedergeval werkt de koppeling nu niet meer en zit er geen spanning meer op de kabel tussen pedaal en koppeling. Maar de koppelingskabel is verder in orde. Als ik door aan de koppelingskabel te trekken probeer te koppelen gebeurt er ook niets. De koppeling zat voorheen niet overdreven hoog maar de auto trilde wel bij het optrekken. Nu hoor je het druklager wel rammelen als je de motor laat lopen.
Dus ik neem aan dat de drukgroep / druklager kappot is ?

Nu heb ik met mijn garage gesproken over het vervangen van de koppeling. Deze zeggen dat het een arbeidsintensief karwij is omdat de motor gedemonteerd moet worden. Waarom heb ik niet gevraagd. Dit is bij de meeste auto's toch niet nodig?
Is dit echt nodig en zo ja waarom?

Bijvoorbaat dank!







ennovations

Geplaatst door ennovations (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit kan zonder de motor te demonteren, wel hebben wij een beugel om onder de motor te zetten en deze zo te kunnen richten voor montage van de bak.
Of dit perse nodig is weet ik niet(ik werk bij de dealer) maar ik ga er eigenlijk van uit dat dit ook makkelijk met een ander trucje of zonder kan.
suc6

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

beste ennovations, het valt wel mee met de arbeid ik doe het in 2.5-3uur. maar voor een universeel die het nooit heeft gedaan is het een dag werk.

ennovations (0), 18 jaar geleden

Hoi Joh,

Maak jij ook gebruik van speciaal gereedschap of is het puur de ervaring waardoor jij het sneller kan?

De motor blijft gewoon op zijn plaats neem ik aan?



johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

ik doe het bij de abl motor zonder spec gereedschap gewoon een transmissiekrik onder de motor en het zaakje naar voren trekken en iets laten zakken en je trekt de bak er zo uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.