Volkswagen Polo 2001: Koppeling lijkt niet helemaal vrij te komen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Hallo,

Ik had een oude koppelingskabel vervangen (Zelf stellend) voor een nieuwe zelf stellende kabel. Nu heb ik echter het probleem dat wanneer de motor warm is de koppeling niet helemaal vrij lijkt te komen.

Schakelen gaat hierdoor lastiger maar bij het in zijn achteruit zetten maakt de versnellingsbak een BONK geluid en schuren de tandwielen over elkaar. Dit probleem komt alleen voor wanneer de motor dus warm is.

Weet iemand wat ik hieraan kan doen.

jeroen47

Geplaatst door jeroen47 , lid sinds 7 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Hoe heb je de kabel gemonteerd , eerst de kabel gemonteerd en toen de borging verwijdert of andersom ?

    Bedankt voor de reactie, ik heb eerst gemonteerd en daarna pas de borging er af gehaald. - jeroen47, 3 weken geleden

Punt PRO, 3 weken geleden

Wat is de stand van het pedaal t.o.v het rempedaal?
Het komt voor dat de kabelstop naar binnen is getrokken door een zwaarlopende kabel.
We horen er wel meer van. Succes.

    Bedankt voor de reactie, het rempedaal en koppelingspedaal zijn op gelijk niveau aan elkaar wanneer deze niet is ingetrapt. - jeroen47, 3 weken geleden

Punt PRO, 2 weken geleden

Wel of geen vrije slag aanwezig ? Zie je bij bediening het stelsysteem bewegen ? Als ze inschuift is het niet goed . Zoek waar het fout gaat.
Goed weekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.