Volkswagen 0: Koppelingspedaal kraakt

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb sinds enkele weken een probleem met de koppeling van m'n Golf III. Af en toe bij het induwen van het koppelingspedaal is er een luid krakend geluid en wordt de koppelingsarm op het blok maar half ingetrokken waardoor de ontkoppeling niet of weinig werkt. Bij het lossen en terug induwen van het pedaal is het probleem weer weg. Het ligt dus volgens mij aan iets tussen het pedaal en de koppeling en niet de koppeling zelf. Het krakend geluid zelf lijkt te komen uit het onderdeel op de foto, maar dat kan natuurlijk ook door de trilling zijn. Zelf ken ik er niet veel van, dus wat zou het probleem hier kunnen zijn?

[url=http://img818.imageshack.us/i/probleem.j...][img]http://img818.imageshack.us/img818/4237/...[/img][/url]

samcappelle

Geplaatst door samcappelle (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk is gewoon je koppelings kabel defect..

Kijk even als het probleem zich voordoet of de hendel bij de bak dan wel nog helemaal ingetrokken word, of gaat dat ook maar een beetje ?

Dat de kabel wat beweegt als je de koppeling intrapt is wel normaal, vreemde geluiden die eruit komen niet.

samcappelle (0), 13 jaar geleden

[quote=stefan84]Waarschijnlijk is gewoon je koppelings kabel defect..

Kijk even als het probleem zich voordoet of de hendel bij de bak dan wel nog helemaal ingetrokken word, of gaat dat ook maar een beetje ?

Dat de kabel wat beweegt als je de koppeling intrapt is wel normaal, vreemde geluiden die eruit komen niet.[/quote]
Bedankt voor je reactie. Als het probleem zich voordoet wordt de hendel bij de bak maar half of zelfs nog minder ingetrokken.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dan zeg ik voor 99,9% je koppelingskabel inwendig defect, komt wel vaker voor trouwens.

samcappelle (0), 13 jaar geleden

Zou het dan het onderdeel op de foto zijn (die volgens mij gemakkelijk te vervangen valt) die moet vernieuwd worden, of is het het deel die tussen de pedaal en die tussenwand zit (die minder toegankelijk is)?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Nee gewoon die kabel die je zelf aanduid op de foto, is inderdaad makkelijk te vervangen, loopt door het schutbord zoals je kan zien en zit in het koppelings pedaal 'gehaakt'

De kabel is gewoon 1 geheel en moet ook zo vervangen worden.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

dat is gewoon een kabel,die pakt je effe uit de gaffel van de versnellingsbak en moet je even onder bij je pedaal de binnenkabel losmaken ,goed kijken hoe het daar zit anders zit je te pielen,en de nieuwe kabel moet je monteren en als laatste de vergrendeling losmaken van de zelfsteleenheid,als je een nieuwe kabel koopt zit deze vergrendeld een plastic hulpstukje met 2 lippen eraan

samcappelle (0), 13 jaar geleden

Oké, ik ga zo een nieuwe kabel halen en laat weten hoe het afloopt.

Alvast bedankt voor alle tips.

Audidriver73 (0) PRO, 13 jaar geleden

Kraakt ie alleen of gaat hij ook zwaar ?
Anders kan het ook nog je drukgroep zijn, heb toevallig afgelopen er een vervangen van een seat ibiza 1.6 uit 1998.
Die kraakte ook maar ging ook vrij zwaar.

samcappelle (0), 13 jaar geleden

Probleem is opgelost met nieuwe koppelingskabel. Heeft iets van €60 gekost. Het was wel wat prutswerk om die in het pedaal te krijgen, maar nu doet ie het weer perfect. Nogmaals bedankt voor jullie reacties!

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.