Volkswagen Caddy 2005: Koud slecht aanslaan (tip)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BDJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 51

Deze Caddy heeft het bekende probleem van het slecht aanslaan bij koude motor. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat de pompverstuivers in de kop zijn uitgeslagen waardoor de brandstof na een tijd stilstaan terugloopt naar de tank en het filter droog komt te staan.
Als je dan s'morgens de auto wil starten moet hij eerst het filter weer vullen en dat duurt een poos.
Er zijn al vele topics hierover geweest en eigenlijk is de echte goede oplossing de cilinderkop te vervangen.
Een tijdelijke oplossing wordt soms bereikt door een reparatiesetje te monteren waarbij de verstuiverringetjes worden vervangen.
Maar als de auto deze reparaties gezien de leeftijd niet meer waard is hebben we de volgende oplossing:
Op het brandstoffilter zijn 4 brandstofleidingen aangesloten, vanaf de tank NAAR het filter is er een aanvoer en een retour en VANAF het filter naar de tandempomp ook een aanvoer en een retour.
Als je niet weet welke leiding de retour is kun je dit eenvoudig uitvinden door na een korte rit even aan de leidingen te voelen want de retourleidingen worden warmer.
Je plaatst dan in de aanvoerslang die vanaf het filter naar de tandempomp loopt een terugslagklep.
Maar hier ben je er nog niet want omdat de retourleiding aangesloten is op het brandstoffilter zal het filter alsnog worden leeggezogen.
Om dit te voorkomen haal je de retourslang die vanaf de tank naar het filter gaat los bij het filter en plaats je deze rechtstreeks op de retourleiding die naar de tandempomp loopt. En die retourslang slang die vanaf de tandempomp naar het filter gaat haal je dus los van die leiding en zet je op de vrijgekomen aansluiting op het filter.
Je lust hem dus door, waardoor de retour niet meer aangesloten zit op het brandstoffilter en deze dus ook niet meer leeg kan trekken. Nadeel is dat de brandstof niet meer wordt voorverwarmd en dat zou bij hele strenge vorst een probleem kunnen worden.
Zie foto's.

Problemcar Hulplijn

Geplaatst door Problemcar Hulplijn PRO , lid sinds 1 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.