Volkswagen Golf: Koude start probleem

Bouwjaar: 1989

Heb een golf II gti 16v(pl) '89
's-morgens als het koud is, wil de motor heel erg slecht starten. Ben wel een minuut bezig. En dan slaat ie soms aan op het moment dat ik de sleutel los laat. Als de motor warm is heb ik er geen last meer van.
Hoop dat iemand mij kan helpen, alvast bedankt

Ruud10646

Geplaatst door Ruud10646 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

PL is een bosch ke-jetronic inspuiting, jou koude start verstuiver doet het niet schat ik in. Ding zit in de inlaatbochten, aan de kopse kant, met benzineslang en blauwe stekker. zit met twee m5 inbusboutjes vast. Check of er spanning op de stekker staat tijdens het starten. Als alles goed is geeft het thermocontact 10 seconden spanning door aan de verstuiver, als de buitentemperatuur en koelwatertemp lager is dan 20 graden.

geen spanning, dan thermocontact doormeten. zit in de watermond voor op de kop net boven de bougiekabels. Op een van de contacten van zijn stekker moet + staan als de startmotor draait!!

Is dit goed, dan verstuiver demonteren en in jampotje hangen terwijl een ander de auto start bij koude!! motor. Hij moet dan vernevelen.

Laatste check, de twee contacten van deze verstuiver controleren op ohmse weerstand, is ie oneindig dan is de solonoide overleden.
Nieuwe koudestartverstuiver is de remedie.

succes.

Ruud10646 (0), 19 jaar geleden

Alles gedaan maar startte nog slecht en niet alleen als het koud was. De vorige eigenaar had er ook startonderbreker op gezet (geprutst bleek). Dus dachten we misschien is dat het, is er nu tussenuit gehaald en hij start nou gewoon zoals het moet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.