Volkswagen Touran: Kraken in stuurhuis

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 105pk

Bij het draaien van het stuur kraak de auto. We hebben geconstateerd dat het geluid uit het stuurhuis komt. Wat is hier aan te doen?

Groeten Passatje

Passatje

Geplaatst door Passatje (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

kan het niet van de elektrische stuurbekrachting komen of heeft deze nog hydraulische stuurbekrachting(of ik heb het verkeerd in mijn hoofd zitten)

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=trucker0werner]kan het niet van de elektrische stuurbekrachting komen of heeft deze nog hydraulische stuurbekrachting(of ik heb het verkeerd in mijn hoofd zitten)[/quote]
Heeft een elektrische stuurbekrachting

kees cor (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je de bouten van het stuurhuis al gecontroleert heb laatst ook een vw gehard die ook kraakte zo nu en dan op het gezicht bouten wel vast.
bouten nagetrokken en het kraaken was weg.
hoop dat jou probleem het zelfde is ,het is de moeite wel omdat te proberen.
vr gr kc

Passatje (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo ik heb het probleem gevonden van het kraken in het stuurhuis.
Aan de rechterkant van het stuurhuis zit een rubber rond het stuurhuis waarmee hij vastgedraaid wordt met 2 bouten van onderuit het subframe.
De rubber was ingesleten en er zat wat zand en vuiligheid tussen. Heb deze rubber vernieuwd en het probleem van het kraken was opgelost. We hadden nooit gedacht dat een beetje speling op zo'n rubber zo'n hard krakend geluid kan veroorzaken.

Groet Passatje

Siem Bijman (140) PRO, 15 jaar geleden

Fijn dat je de oplossing hebt vermeld. Lijkt toch ook een beetje op de oplossing van Kees Cor en hier hebben we allemaal wat aan.

kees cor (0) PRO, 15 jaar geleden

dankje siem . heb het al twee keer mee gemaakt . toch bedankt dat je de oplossing nog meld.
vr gr kees cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.