Volkswagen Touran: Ontwaseming voorruit met airco

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Ik heb een touran waarvan de airco onder de 8 á 9 graden niet meer inschakeld, dit is met ontwasemen van een beslagen voorruit soms lastig. weet iemand of dit vaker voorkomt en wat hier het probleem van zou kunnen zijn ??
Ik denk zelf dat er een themp.sensor (ijswacht) afwijkt, is dit misschien uit te lezen ??
Het is een eenvoudige airco ( geen climat controle )

JC de V

Geplaatst door JC de V (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

voor het ontwassemen gebruik je toch meestal warme lucht
of zie ik dat verkeerd

tenminste dat is wat ik zie met een warme lucht de voorruit goed ontwassemt
en met koude lucht dat het minder is

ik snap ook niet dat je over een airco hebt want dat is alleen voor koude lucht en daar heb je onder de 8 graden niks aan

vw_audi (0) PRO, 15 jaar geleden

werner

met airco aan ontwasemt de voorruit beter.


jack
bij de meeste auto's is het zo dat onder de 7 graden de airco niet meer werkt.
bij de ene auto is de grens 5graden de andere 8graden

TheoStek (0) PRO, 15 jaar geleden

Airco koelt niet alleen maar droogt ook de lucht.

De druk in het aircosysteem wordt mede bepaald door de temperatuur, als de temperatuur daalt, daalt ook de druk van het systeem en vice versa.
De pressostaat (lagedruk schakelaar) heeft een vaste lage drukwaarde, wanneer het systeem beneden die drukwaarde daalt, kan/wordt de compressor niet ingeschakeld.

Meestal ligt die drukwaarde beneden de 2 bar. (uitgezonderd compressors zonder magneetkoppeling)
Het koudemiddel heeft bij 1,9 bar een verdampingstemperatuur van 0 °C, zou dan de compressor aan slaan dan bevriest alles, het systeem zal hierdoor schade oplopen.

JC de V (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik begrijp dat de airco goed op druk moet staan (dat staat dit systeem ook heb ik gecontroleerd) Ik werk zelf in de vrachtauto's (volvo) Bij deze Volvo's blijft de airco doorgaan tot bijna tegen het bevriezen tussen de 0 en 1 á 2 graden bij de verdamper gemeten (zit wel iets variatie in) daardoor ontwasemd een ruit perfect ook als je de themperatuurknop hoger insteld, bij een Volvo (vrachtauto) zit een themp.sensor tegen de verdamper aan (de zogenaamde ijswacht) die bevriezen voorkomt. Hoe het bij een Touran word geregeld weet ik niet precies. Bij mijn vorige auto een Tacuma (Deawoo) had ik dit probleem niet, als ik daarbij een beslagen ruit had zette ik even de airco erbij aan en je zag de ruit binnen nowtime schoon worden maar bij deze Touran dus niet Dus ik blijf ervan uitgaan dat er iets niet klopt. Zodra het maar boven de 10 graden of hoger is werkt het aircosysteem prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.