Volkswagen Touran: chiptuning

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Heb een Touran TDI 2.0 gekocht met 140 PK, graag zou ik deze willen laten chiptunen naar 170 PK. Hoorde via via dat het slecht voor je auto is en de garantie op je auto ook komt te vervallen als je hem chiptuned.
Wie kan me er meer over vertellen of zou evt een powerbox wat zijn.
Wat zijn de prijzen voor de beide

alvast bedankt

schaapman

Geplaatst door schaapman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=schaapman]Heb een Touran TDI 2.0 gekocht met 140 PK, graag zou ik deze willen laten chiptunen naar 170 PK. Hoorde via via dat het slecht voor je auto is en de garantie op je auto ook komt te vervallen als je hem chiptuned.
Wie kan me er meer over vertellen of zou evt een powerbox wat zijn.
Wat zijn de prijzen voor de beide

alvast bedankt[/quote]
Chiptunnen is opzich niet slecht voor de motor,alleen het probleem is dat veel mensen gaan trappen in de auto waardoor hij dan wel 3x zo snel stuk gaat.
Voornamelijk de koppeling en 2 massa vliegwiel gaan snel stuk als je er ruw mee omgaat.(zonder tuning trouwens ook hoor).
Als je het doet zou ik het bij een bedrijf laten doen die ook een testbank heeft staan,dan heb je bewijs.
Wij laten het door pon zelf doen,maar als je even op google gaat zoeken vind je er veel meer.

Nadeel is wel dat als je een storing hebt in de auto die verholpen kan worden door een softwareupdate,dan moet eerst de tuning ervanaf worden gehaald,dan updaten en dan weer de tuning erop zetten.
Dus eerst even laten controleren of de ecu een update nodig heeft.

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

"Nadeel is wel dat als je een storing hebt in de auto die verholpen kan worden door een softwareupdate,dan moet eerst de tuning ervanaf worden gehaald,dan updaten en dan weer de tuning erop zetten. Dus eerst even laten controleren of de ecu een update nodig heeft."
Dan ga je er wel van uit dat de tuner de software update al heeft en als dat niet zo is, dat deze bereid is de update uit te lezen en opnieuw te tunen.
Bij de meeste "tuners" kom je dan wel van een koude kermis thuis, want dat zijn alleen wederverkopers die zelf niets kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.