Volkswagen Corrado: krakend geluid bij optrekken in eerste versnelling

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Wanneer ik vrij snel optrek in eerste versnelling heb ik een sterk kraken/bonkend geluid komdende van vooraan de auto. Dit geluid is na een seconde gedaan, wanneer de auto eigenlijk rijdende is. Het geluid doet zich niet voor wanneer ik kalmer vertrek. Het geluid doet zich ook niet voor in andere versnelling, ook niet bij stevig accelereren. De dealer weet niet direct van waar het geluid komt, maar hij denkt sterk in de richting van de triangels daar die versleten zijn.
Heeft iemand een ander gedacht of lijkt de diagnose van de dealer juist te zijn.

Een tweede probleem: wanneer de auto koud staat en wordt gestart, dan loopt die nogal rauw, maakt een nogal rauw lawaai maar het verdwijnt door het spelen met de koppeling en het gaspedaal of na ongeveer twee minuten rijden.

iemand een idee?

david2011

Geplaatst door david2011 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Achterste triangelrubbers stuk, komt vaak voor bij dit type ophanging. kun je zelf vervangen. het oude rubber en de stalen buitenbus moet je voorzichtig met een ijzerzaag doorhalen, anders beschadig je de triangel. de nieuwe rubbers in exact dezelfde stand inpersen met behulp van een blokje hout en een bankschroef. Als je een beetje handig bent kun je het zelf doen.

succes.
Harry

david2011 (0), 19 jaar geleden

Achterste triangelrubbers. Moet ik deze echt gaan zoeken bij de achterwielen of bedoel je hiermee toch de rubbers aan de voorwielen?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

sorry, zijn de achterste rubbers van de triangel van de voorwielophanging. Degene waar de bout van onder af in gedraait is....
succes

david2011 (0), 19 jaar geleden

Harry,
bedankt voor het antwoord
de triangels zijn vervangen, maar nog steeds hetzelfde probleem.
Volgens de dealer komt het van rechts vooraan, en denkt in de richting van de vering. De vering is een 20.000 KM oud en is 60 mm verlaagd. Heeft iemand nog een ander idee of eventuele oplossing? Kan dit effectief van de vering komen of moeten we in een andere richting gaan zoeken?

david2011 (0), 19 jaar geleden

ok, probleem opgelost: de uitlaat vooraan de motor "schopte" tegen het stuurhuis, vandaar het geklop. Probleem opgelost. Heeft er iemand raad voor mijn ander probleem: wanneer de auto koud staat en wordt gestart, dan loopt die nogal rauw, maakt een nogal rauw lawaai maar het verdwijnt door het spelen met de koppeling en het gaspedaal of na ongeveer twee minuten rijden. Motor heeft soms moeilijkheden bij starten met koude motor. Niet altijd, maar een keer op de vijf zes keer koud starten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.