Volkswagen Golf: Krakende rugleuning

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

Ik heb last van een krakende rugleuning in m'n golf IV. Het binnenwerk van de rugleuning kraakt. Dit is niet alleen hoorbaar, maar je voelt het ook in je rug. Ik heb het idee dat een schakeltje o.i.d. van het ijzeren net in de stoel los zit / schuurt. Ik kon hier op het forum geen antwoord vinden wat het probleem precies kan zijn.

Nu wil ik de bekleding van de rugleuning verwijderen, om te kijken wat ik hier tegen kan doen. Heeft iemand enig idee hoe ik de bekleding kan verwijderen? Aan de onderzijde van de rugleuning zit de bekleding volgens mij vast gezet met twee metalen staven, die door de stof heen zitten. Maar hoe krijg ik deze los, zodat ik de bekleding omhoog kan schuiven over de rugleuning heen? Voordat ik allerlei plastic beugeltjes e.d. sloop.

JeroenR

Geplaatst door JeroenR (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Stoel verwijderen
Plasieke kappen verwijderen
Bekleding zit op meerdere manieren vast:2 plastieke goten in elkaar geklikt aan de onderkant/drukkers/metalen haken/staven voor de naden van de bekleding.
Als je dit nog nooit gedaan hebt,dan is het best een lastig klusje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.