Volkswagen Sharan 2013: Krukas keerring vervangen?

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Beste.
Zojuist is er bij mijn auto de vliegwiel verwijderd voor vernieuwing. Bij het verwijderen daarvan vragen we ons nu af of de krukas keerring ook aan vervanging is. Namelijk bij het losschroeven van de bouten van de vliegwiel kwam motorolie uit stromen uit de onderste schroef (zie foto). De bout is nu erin gezet om de olie te stoppen. De vraag reist nu of deze keering wel/niet aan vervanging is. Momenteel ben ik van mening dat de keering bedoeld is om goede afsluiting rondom de as en niet achter bouten is. Kortom motorolie hoort achter deze bouten te zitten en dat door de blauwe kit op de bouten voor de afdichting zorgt.

Kan iemand die hiermee bekent is aangeven of dit juist is?

Alvast bedankt.

.
Najim1

Geplaatst door Najim1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (2900) PRO, 1 jaar geleden

Je hebt het helemaal juist , bouten dienen ook met blauwe loctite weer terug geplaatst te worden , wel congenitale dat de gaten vrij zijn van olie , dus uit laten lekken en ontvetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php