Volkswagen Golf V: Lampje accu gaat aan en uit

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDi

Hallo allen,

heb een probleemje met m'n golf V. Sinds deze morgen gaat af en toe mijn lampje van m'n accu aan. Voor de rest rijdt de auto precies normaal. Iemand een idee wat dit kan zijn?? Spanning alternatorriem lijkt me niet echt mogelijk omdat dit een automatische spanner is. Uitgelezen heb ik nog niet gedaan, maar ik vermoed de alternator zelf die aan vervanging toe is. Of is dit de een of andere VW grap die weg is als je de accu eens 5 minuten los koppelt? Klopt dit??

Alvast bedankt voor jullie reacties
Fredo

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Schouten (0), 13 jaar geleden

Lampje aan houdt in dat er iets mis is met de laadstroom. En ook een automatische spanner kan kuren hebben hoor... Maar als de riem te los staat hoor je 'm doorgaans wel even gieren als je de auto start. Als dat niet het geval is dan zou je vermoeden over de alternator wel eens waar kunnen zijn.

suc6
Peter

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Meestal de spanningsregelaar van de dynamo versleten ( koolborstels ) maar ook de dynamo zelf kan het probleem veroorzaken..In één van de 2 zal het probleem zitten.

Ermee door blijven rijden is niet aan te raden, na tig keer starten of s'avonds met de lichten aan rijden sta je zo langs de kant van de weg omdat de accu dan leeg getrokken is.

Gr Stefan

Fredo (0), 13 jaar geleden

Ok,

allemaal bedankt. Zal weer weten waarvoor we werken ;-)

01Han01 (0), 13 jaar geleden

Hey Fredo,

Denk ook even aan de stekkers van de dynamo, (breuk/los/roest/vocht/vet etc.)


gr. Han

Fredo (0), 13 jaar geleden

ca va, was ik sowieso van plan. Bedankt toch!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.