Volkswagen Fox: LD pin verlichtingrelais kortsluiting

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb een kortsluiting in het circuit dat verbonden is met het handrem controle lampje. Dit circuit controleert ook het peil van de remvloeistof.
De draad is weggebrand en moet vervangen worden. Heeft iemand een schema zodat ik me kan voorbereiden op welke kant deze draad opgaat.
Hij is verbrand vanaf het verlichtingsrelais (grootste relais) pin "ld"

Oorzaak van de kortsluiting is al bekend. De draad gaat een hele dikke kabelboom in en ik ben zelf van mening de hele boom te ontleden om te kijken of er niks anders bloot licht (mee eens?)

Ik hoor graag van ervaringsdeskundigen. Het liefst wil ik zo min mogelijk werk maar wel weer een veilige auto.

bascruijsen

Geplaatst door bascruijsen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Nou die hele bundel open gaan trekken is veel werk, dan ook dashbord e.d. eruit.
Je zegt de kortsluiting is al gevonden dus ik zou alleen die betreffende draden gaan vervangen en dan kijken of je niks ruikt daarna hahaha
Nee maar mocht er nog meer open liggen dan zou je denken dat daarvan de zekering wel door fikt dus op zich zou het geen kwaad moeten kunnen, maar wel vreemd dat die draad is door gefikt want daarvan zou je ook denken dat de zekering eerst door fikt.

bascruijsen (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik vind het zelf ook veel werk om hem los te trekken inderdaad maar ik weet ook niet of alles gezekerd is vandaar dat ik het van plan ben. Maar ik hoop dat jullie me kunnen overtuigen dat het niet nodig zal zijn.

Dan moet ik nog wel weten waar de draden heen lopen want ik moet ze nog wel trekken. Het probleem is dat de sluiting is verholpen maar de draad waarschijnlijk nog wel defect is aangezien het controle lampje blijft branden en er klinkt een signaal.

bascruijsen (0), 8 jaar geleden

Ik heb bij de VW dealer het volledig elektrisch schema van de auto gekregen. Hier heb ik veel aan gehad. Ik heb de hele kabelboom los gehaald en dit bleek ook wel noodzakelijk. Vervolgens heb ik de verbrande draad vervangen en andere beschadigde isolatie ingetaped. Het was wel een heel werk omdat het dashboard eruit moest maar alles doet het weer.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Nou dat klinkt goed hoor! Goed bezig in ieder geval (Y)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.