Volkswagen Golf: LEKKAGE in mijn kofferbak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v aus

hallo allemaal

ik heb een lekkage in mij kofferbak. Heb alle rubbers en doppen gecontroleerd en die ziin goed.
Hebben jullie nog een idee waar het vandaan zal kunnen komen??

Dank jullie wel......beste wensen nog allemaal

jerry

Geplaatst door jerry (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Misschien door je achterlichten, heb ik eens meegemaakt met een mazda 323, ik heb daar weken naar gezocht. Water kwam eerst in de lichtunits en via de opening aan de achterkant liep het de kofferbak in. Misschien ook bij jouw zoiets, laat iemand een tuinslang o.i.d op de achterkant houden en ga in de kofferbak liggen met een zaklamp, klinkt gek maar zo heb ik het ook destijds gevonden.

jerry (0), 17 jaar geleden

dank je wel audidriver is een goed idee. zal er vooral opletten nu ( de lampen)

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Graag gedaan, laat je even weten wat het was?

Fries33 (0), 17 jaar geleden

Bij de (schroef)bevestiging van je achterlichten gaat het soms wel eens lekken. Paar nieuwe rubbertjes ertussen en het probleem zou opgelost moeten zijn.

Santa (0), 17 jaar geleden

Mocht je tijdens de "kofferbak-act" geen lekkage zien, dan kun je het beste je kofferbakbekleding even verwijderen en een krant over de hele bodem uitspreiden.
Mocht er sprake zijn van lekkage dan kun je dat aan het papier van de kranten zien en weet je ook ongeveer in welke hoek van de kofferruimte je het probleem moet zoeken.
Vocht komt vaak langs de meest onmogelijke plaatsen naar binnen. Er bestaan zelfs mogelijkheden dat het vocht alleen bij een RIJDENDE auto naar binnen komt terwijl er bij stilstand met de tuinslang-methode NIKS te zien is. Vandaar dus de kranten-methode.

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Achter de achterbumber zitten beluchtingskleppen in een rooster.
De afdichting van deze roosters lekken regelmatig.
Roosters compleet vervangen. Kun je er zo inklikken maar de bumper moet er wel even af.

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Achter de achterbumber zitten beluchtingskleppen in een rooster.
De afdichting van deze roosters lekken regelmatig.
Roosters compleet vervangen. Kun je er zo inklikken maar de bumper moet er wel even af.

jerry (0), 17 jaar geleden

hallo allemaal

bedankt voor jullie reactie. De beluchtingskleppen zijn goed en de rubbertje in de bouten van de achterlampen ook. Wat me wel opgevallen is ,is dat als je de rubber van de afdichting van de achter klep weg haalt zit er op de hoeken zwart tape Wat ik dus gedaan heb is dat ik tape over de hele randen heb geplakt van boven tot het slot.(bijde kanten) Hoop dat dat het zal helpen, ander moet ik toch verder gaan zoeken. Wat ik nog niet heb geprobeert Santa is kranten er in leggen en dan kijken zie je wel waar je ongeveer moet komen, dus bedankt. De kofferbak bekleding heb ik er al een tijde uitgegooid want de hele auto stonk een uur in de wind.
|Maar ik ga verder zoeken en jullie horen het wel..

groeten Jerry

jerry (0), 17 jaar geleden

he hallo allemaal ik heb het probleem gevonden!!!!!
Als je je kofferbak open doet zit er een rubber om de hele achterkant heen. Zoals ik al zei heb ik die los getrooken en rond om getapt. Want achter dat rubber verbinden zich 2 stukken carroserie, en daar lekte die tussen. Kan nu gelukkig weer papieren en mijn tapijtje er in laten zonder dat alles door weekt raakt
Maar bedankt voor jullie reactie's.

ajuus

    Ik heb hetzelfde probleem.
    Heb jij de hele rubber losgemaakt en dan die metalen opstaande rand ducktape op gedaan en daar overheen weer het rubber?
    Groet Ruben Castricum - Ruben Castricum (0), 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.