Volkswagen Polo: lekken dakraam polo 9n

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Ik heb het probleem dat de bestuurderszijde mat kletsnat is. Na veel testen er achter gekomen dat dit puur te wijten is aan de waterafvoer van het dakraam. Dit probleem heb ik ook al meerdere keren gevonden op internet.

Nu blijkt dat deze waterafvoer ergens in het parafan zou uitkomen. Dat is nu net het probleem, ik heb deze al aandachtig bekeken maar nergens zie ik een gaatje óf de plaats waar de waterafvoer van het dak binnen komt.

Is er iemand die me eventueel op een gedetailleerde manier zou kunnen zeggen waar juist in het parafan ik de waterafvoer van het dakraam vind?

dank!

shadowlands

Geplaatst door shadowlands (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2050) PRO, 10 jaar geleden

Is het een origineel open dak ?
De afvoer loopt achter de bekleding van de A stijl langs , en komt uit in je wielkuip.
De bekleding is niet nat van de A stijl , ik heb al 2 keer een tiguan gehad , ik weet is een andere auto maar wel vw , waarvan de aansluiting van het verloop op de afvoer zelf lek was en het water over de bekleding achter de A stijl naar beneden liep.
Het verloop van de slang op de afvoer is niet volledig geseald en daardoor lekt deze.

shadowlands (0), 10 jaar geleden

Het is een origineel open dak.

Ik had vandaag de wielkuip er uit gehaald maar het enige gat dat ik zag was hetgene dat van de parafan komt. Dus 100% zeker dat het dakraam daar zijn water lost, echter heb ik het parafan er al een paar keer af gehad en nergens zie ik iets dat kan wijzen op de waterafvoer van het dakraam.

Morgen nog eens bekijken met het parafan er af...

shadowlands (0), 10 jaar geleden

probleem opgelost, de gaten zitten mooi verstopt onder het parafan en je kan er eigenlijk alleen aan werken als zowel de boven parafan als de voor parafan er af zijn en nog wat rommel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.