Volkswagen Golf IV: lekstroom en afstandsbediening die niet meer werkt.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Goedenavond.
Ik heb een Gofl IV TDI, en sinds afgelopen zomer heb ik last van een lekstroom. Ik heb alle zekeringen er al uitgehaald, en met een multimeter de lekstroom gemeten, maar die blijft altijd hangen op 0.48 ampere. Ik gebruik de wagen alle dagen, er zit een goed ladende dyname op, en een accu van een maand oud, dus meestal wil hij wel starten. Laat ik hem echter 2 dagen staan, dan doet hij het niet meer. Ik weet dat de linkerportierslot (de binnenlichtschakelaar dus) stuk is, maar die is al drie jaar stuk, dus al lang voordat de lekstroom optrad. Nu kan ik sinds drie weken ook niet meer de deuren open doen met de afstandsbediening. Alleen dus nog via de cv in het slot zelf. Nu werd mij van verschillende kanten medegedeeld dat een lekstroom bijna altijd ligt aan iets wat achteraf is ingebouwd. Dat is mijn geval maar 2 dingen. De radio, en die heb ik al helemaal uitgebouwd, zonder resultaat, en het alarm. Nu wou ik in de kerstvakantie het alarm er uithalen, maar dan ik hem niet meer starten, omdat ik dan de startonderbreker niet meer kan activeren. Bovendien zijn er nog een paar dingen gaande. Zo trad afgelopen week opeens het startblokkeringssysteem in werking onder het rijden. Nadat ik op het knopje van de afstandsbediening had gedrukt, sloeg de motor weer aan. Bovendien, als ik mijn deuren open doe, en ik houd de sleutel naar links vast, gaan de de ramen open. Bij de deuren dicht doen, gaan de ramen weer dicht. Echter bij de bestuurdersdeur gaan de ramen niet meer dicht als ik de sleutel vasthoud. Bij de passagiersdeur werkt alles wel.
Zit ik wel goed om aan het alarm te denken, of zal de comfortmodule kuren hebben.
Het is wel zo, als ik het alarm de draden eraf haal, heb ik geen lekstroom meer, maar wil hij dus ook niet starten.
Haal ik de comfortmodule draden eraf, heb ik ook geen lekstroom meer, maar ben ik ook heef veel functies kwijt.
Wie heeft hier ervaring mee?

de_kikker

Geplaatst door de_kikker (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Dus als je alarm loskoppelt dan heb je geen lekstroom meer? Zou de bedrading in de originele staat terug monteren en dan kijken of het echt weg is, zoja dan alarm module stuk zou je zeggen.

de_kikker (0), 12 jaar geleden

Update.
Vandaag helemaal het alarm er uit gehaald. Gevolg: auto wil niet meer starten, maar in tegenstelling tot wat ik eerst dacht is er dan nog wel een lekstroom.
Als ik de stekker van de comfort module eraf haal, heb ik geen lekstroom meer, maar dan kunnnen de ramen niet meer open, werkt de binnenverlichting niet meer etc.
Vandaag heb ik de de slotmodule van de bestuurdersdeur laten vervangen, de slotmodule van de passagiersdeur is nog wel stuk. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat het hierdoor komt, want deze is ook al heel lang stuk, terwijl de problemen van de lekstroom het laatste half jaar is, en de problemen met de centrale vergrendeling van de laatste maand.
Als ik de comfortmodule vervang, zal dan het probleem over zijn, of zal de lekstroom zitten in iets wat aangestuurd wordt door de comfortmodule?

Iemand hier ervaring mee, of ideeen over?

ReneR (0), 12 jaar geleden

Ik verdenk je achterklepslot. Doe de klep eens open, duw je slot dicht met een schroevendraaier en
kijk wat er gebeurt met het kofferbaklampje. Als deze niet reageert, dan is de microswitch kapot.

de_kikker (0), 12 jaar geleden

Hoi Rene,
In geval van lekstroom is het eerste wat ik controleer de kofferbakverlichting en de dashboardkastjeverlichting, omdat deze idd vaker de boosdoener zijn. Helaas is dat bij mij niet het geval. Ook de kofferbakverlichting gaat keurig aan en uit. Maar toch bedankt voor het meedenken.

ReneR (0), 12 jaar geleden

Was wel een beetje kort door de bocht van mij om aan het achterklepslot te denken. Maar hier zit
heel vaak het probleem.

Probeer eens de stekker van de raammotor er uit te halen , meet nu eens voor de lekstroom.
En je zegt dat je het deurslot hebt laten vervangen, is dit een nieuwe of gebruikte?

de_kikker (0), 12 jaar geleden

Dit is een gereviseerde. Maar ben er eigenlijk bijna zeker van dat het alarm de boosdoener is. Vandaag wou hij niet meer starten, omdat ik de startondebreker van het alarm er niet meer af kreeg. De startonderbreker is nu kortgesloten. Maar binnenkort toch maar even alle draden aan de hand van het aansluitschema controleren. Ben bang dat er hier ergens een fout in zit. Het alarm gaat namenlijk steeds vaker spoken. Maar om zoals Ricky het zegt het alarm er uit te halen en alles terug te solderen, vind ik en heel veel werk, en eigenlijk nog wel een beetje zonde. Eerst maar eens kijken of ik het kan repareren.

de_kikker (0), 12 jaar geleden

*** Laatste update *** Afgelopen week alarm uitgebouwd en netjes weer doorgesoldeerd. Passagiersslot uitgebouwd en opnieuw gesoldeerd. Radio opnieuw aangesloten. Nog steeds lekstroom van meer dan 0.5 ampere. Echter gisteren was de dynamo plotseling helemaal overleden. Vandaag (op zaterdag dus) bij Marco de Vries in Assen een geriviseerde dynamo in laten bouwen. Het eerste wat hij vroeg was wie dit prutswerk (dynamo dus) geleverd had. Nou, die heb ik dus 2.5 jaar geleden al eens laten vervangen door onze plaatselijke VW dealer. Ik noem geen namen, maar je kunt dus zo opzoeken wie dat is. Hebben die "deskundigen" de dynamodraden gemonteerd met kopervet. Vandaar dus mijn lekstroom. Koper geleidt heel goed, en stroom dus helemaal. En door dat kopervet heeft mijn dynamo zich dus langzaam maar zeker zelf opgebrand. Enfin, ik ben wat centjes lichter, maar mijn lekstroom is dus opgelost. Helaas is 2.5 jaar eigenlijk net te lang om de VW dealer nog aansprakelijk te stellen. Maar ik kwam er al niet zo vaak, maar nu nog minder dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.