Volkswagen Polo: lengte aandrijfas rechts

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 D

Vorige week problemen met het tweemassa vliegwiel dus vervangen door een vervangingsset van Valeo met enkel vliegwiel. Allemaal zonder problemen. Mijn buitenste homokneet leek niet meer zo goed, dus ook nog even vlug de rechteraandrijfas vervangen door een as van de sloop van een Polo diesel 1998.
Toen begonnen de problemen.
De oude aandrijfas al weggegooid die bij de eerste vergelijking iets korter leek dan de aandrijfas van de sloop.
Gemonteerd en alles leek in orde tot ik ging rijden. Het stuur stond niet meer met de spaken centraal maar week een stukje naar links. Als ik de moer op de aandrijfas goed vast draai wiel het wiel alleen met veel weerstand draaien.
Wat heb ik met haastige spoed zelden goed fout gedaan? Iemand enig idee? Alvast bedankt voor het meedenken.

diesel haas

Geplaatst door diesel haas (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JSV (0), 10 jaar geleden

De aandrijfas is duidelijk te lang.
Duwt de wielophanging naar buiten.
Rubberen draaipunten vervormen en spooring gaat afwijken, (naar uitspoor)
Helaas andere aandrijfas, met de juiste lengte is de enige oplossing.

diesel haas (0), 10 jaar geleden

Hallo JSV

Dank je wel voor je bijdrage.

Ik had al een beetje het idee dat de as iets in lengte scheelde. Ben zelf ook aan het zoeken geweest en zie dat er assen zijn met een lengte van 736 mm en van 750 mm. Waarschijnlijk zal ik dus de as met een lengte van 736 mm moeten hebben.
Vandaag een feestdag dus morgen nog maar eens rustig aan de slag.
Zodra het probleem is opgelost meld ik mij nog even.

diesel haas (0), 10 jaar geleden

Het was niet zo eenvoudig als het leek.
Heb meerdere voor het zicht gelijke assen geprobeerd en heb uiteindelijk een aandrijfas van een Polo 2001 1.4 benzine aangeschaft die leek op alle voorgaande, maar die inwendig blijkbaar toch iets anders was.
Volgens de richtlijnen zou deze as moeten passen, dus deze as gemonteerd, alles uitgelijnd en de oude Polo loopt weer als een naaimachine. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.