Volkswagen Polo: VW Polo Coupe 1993 radio aansluiting

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Na wat googlen kwam ik op dit forum terecht en wil ik mijn probleem voorleggen.

Ik rij sinds anderhalf jaar een Volkswagen Polo Coupe uit 1993. Hier zat tot heden de (naar mijn weten)originele speakers en (blaupunkt) radio in.

De radio heeft het inmiddels opgegeven en ik heb een Panasonic radio van een vriend van mij goedkoop op de kop weten te tikken.

De oude radio is er inmiddels uit en met het aansluiten van mijn nieuwe radio stuit ik op een probleem.

Omdat de speakers en radio zo oud waren hadden deze speakers een hele oude (directe)aansluiting op de radio, zonder connector.Echter wil ik deze speakers ook direct vervangen, maar vind ik maar 1 connector met de voeding accu etc en niet een tweede waar de speakers op aan moeten sluiten.

Na wat zoekwerk op internet ben ik hier uit gekomen om mijn nieuwe speakers op aan te sluiten http://www.elektronicatekoop.nl/hq-stand...


Verder had ik panasonic al gemaild voor een tussenloop van de 2 connecotors naar mijn Panasonic radio en deze gaven aan dat ik daarvoor deze moest bestellen;
http://www.elektronicatekoop.nl/hq-iso-k...

Ook zitten er op de radio 2 losse input poorten(rood en wit) om speakers in te doen.Maar een vriend vertelde mij dat dit is voor speakers achter.

Nu is de vraag of dit allemaal juist is hoe ik het bedacht heb , aangezien ik eigenlijk 0 verstand heb van auto(radios).

En of ik niet gewoon mijn 2 speakers voor rechtstreeks in die 2 losse input poorten(rood en wit) kan doen.

Ik hoop dat het (zonder foto's) duidelijk is en dat iemand mij kan helpen.

Kuner

Geplaatst door Kuner (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

titoron45 (0), 10 jaar geleden

op een input poort zoals je beschrijft kunnen nooit geen speakers worden aangesloten het woord zegt het al input(ingang) en is geen uitgang(output) deze zg rood en witte aansluitingen zijn uitgangen waar een extra versterker op aangesloten word. de meeste radio's hebben 4 uitgangen voor speaker front en rear. zoek maar eens op internet naar manuels voor jouw type radio.

kaleido 1 (1810) PRO, 10 jaar geleden

Als je de verloopkabel voor jou radio hebt aangeschaft , bij halfords bv , wijst het zich vanzelf hoe de bedrading aan te sluiten.
Op de radio staat precies , welke kleur wat is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.