Volkswagen Golf: Lichte trilling in pook bij deel en vollast

Bouwjaar: 2002

Mijn Golf IV 1.9 SDI uit 2002 heeft een trilling die het best voelbaar is in III bij 40 a 50 km/h. De trilling doet zich alleen voor in gekoppelde toestand, en wanneer de motor iets moet 'doen'. Bij gas loslaten in de versnelling is het weg, ook bij het intrappen van de koppeling verdwijnt de trilling. Aan de pook is de trilling zichtbaar, maar de hele auto trilt voelbaar. Dat leidt tot de aandrijflijn (en dat is heel algemeen) of een motorsteun. De wielen/banden/balans/uitlijning zijn OK. Heeft iemand ervaring met dit euvel, en kent de oorzaak?

Erik2795

Geplaatst door Erik2795 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Gerhard3595 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meestal word dit veroorzaakt door de binnenste homokineten
van de aandrijfassen, als je ze loshaalt zul daar duidelijke slijt sporen in zien, dit veroorzaakt de trilling met acceleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.