Volkswagen Golf: lichten aan en temperatuurmeters gaan omhoog

Bouwjaar: 1986

Hallo,

Als ik mijn lichten aan zet bij stationair of gewoon rijden gaat mijn olietemperatuur omhoog boven de honderd 110 en ook het temperatuurmetertje op het dashboard komt dan steeds verder over het midden.

Ik heb de dynamo vervangen daar was het lager stuk van maar dat hielp niet. Verder heb ik de massa kabel aansluitingen geschuurd. Verder nog een andere accu in uitgeprobreerd en dat hielp ook niet.

De radiator met termostaat zijn vervangen dus hij koelt wel. De waterpomp werkt en de koppaking is ook goed.

Als iemand een idee heeft waar dit aan kan liggen ?

Groetjes Corjan

gti16v1986

Geplaatst door gti16v1986 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

klinkt alsof er een massaverbinding in bijv je dashboard niet helemaal top is.

Het moment dat je je lichten inschakelt wordt de stroom in je hele electrisch systeem hoger en kunnen je meters hoger uitslaan.. Ik heb precies hetzelfde met mijn Renault en hij wordt er oud mee denk ik.

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Berucht is de massaknoop boven de zekeringkast. Dat is een soort kroontje met daarop een stuk of vijf stekkers met bruine draden. Dat kroontje zit met een popnagel op het metaal. Dat wil nog wel eens oxideren door vocht. Een dikke bruine draad loopt vanaf dat kroontje naar de minpool van de accu. Zit deze nog goed vast?
Succes,
Paul

gti16v1986 (0), 18 jaar geleden

Ga ik morgen naar kijken bedankt voor de tip. Vandaag trouwens weer wat stekkertjes schoongemaakt. Nu is het zo dat het olielampje ook brand met een zoemend geluid. Als ik langer doorrijd gaat het weg en soms als ik mijn lichten aan doe tijdens het rijden stopt het. Ik ga morgen eerst dat kroontje nakijken.

Bedankt voor de tip.

gti16v1986 (0), 18 jaar geleden

Dat kroontje zit met een schroef vast en ziet er geoxideerd uit. Die schroef zit alleen muurvast. Groetjes

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Moet toch echt los, desnoods een nieuw kroontje halen, met een nieuwe schroef en deze naast de oude plaatsen. (ik heb dit ook wel eens zo op moetten lossen omdat de oude niet meer los te krijgen was.

Dit is overigens gegarandeerd je probleem. Knijp meteen nieuwe stekertjes ook aan de bruine draden, zodat alles weer tip top is. Als alles werkt helpt het voor de toekomst om de hele handel in de vasiline te spuiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.