Volkswagen PASSAT: Linker achter deur blijft op slot

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ALT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Hoi,

Ik heb sinds een paar dagen het probleem dat de deur links achter van mijn auto niet meer van het slot af wil. Blijkbaar is deze dan ook met geen mogelijkheid meer open te krijgen.
de bekleding heb ik al van de deur af en die grijze plaat heb ik opzij kunnen schuiven. Helemaal weghalen gaat niet omdat de kabels er door heen lopen naar het slot toe.
Nu zie ik een groen blok zitten wat mijns inziens het slot is, maar nu houdt het bij mij wel een beetje op.
Ik heb geprobeerd om hier voorzichtig met een hamer tegen aan te tikken terwijl ik de deur ontgrendel, maar dat helpt tot dusver niet.

Heeft er iemand nog ideen? ik heb op het internet gezocht en daar wordt voornamelijk kabelbreuk of kloppen op het slot gesuggereerd. De kabels zien er goed uit, maar geen idee hoe ik dit echt kan meten. het raam gaat ook nog gewoon op en neer en kloppen lijkt niet te helpen. mijn volgende idee zou dus zijn om de slijptol in het slot te zetten om deze van binnen uit weg te slijpen. maar dat heeft niet echt de voorkeur omdat ik bang ben andere dingen te raken.

MVG

Bart

bkbartje

Geplaatst door bkbartje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 6 jaar geleden

Het slot zit electrisch vast , het open motortje is waarschijnlijk defect , als hij met tikken en tegelijk op je sleutel open bedienen niet los wil , zit er niets anders op dan het electrische deel van je slot te slopen.
Ik sla hem meestal kapot met een lange schroevendraaien of flinke pen .

bkbartje (0), 6 jaar geleden

Dank voor je bericht,
zojuist nog even gekeken samen met iemand die iets handiger is dan ik.
Met buigen en stoten tegen het slot is het hem toch gelukt om het slot te ontgrendelen.
Vervolgens hebben we de stekker van het slot afgehaald. En de deur weer in elkaar gezet. De deur kan nu op slot en van het slot af, alleen niet via de centrale vergrendeling.
Voor nu is het probleem verholpen.
Misschien dat ik later het slot nog vervang zodat deze weer via de centrale vergrendeling gaat dat weet ik nog niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.