Volkswagen Vento: Loopt niet mooi stationair

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: aee 1600

Motor van mijn Vento loopt bij 650 omw/min niet mooi stationair. Volgens dealer is laag stationair toerental normaal bij AEE motor (moet tussen 600 en 700 toeren zijn). Ik heb inmiddels bougies, bougiekabels, verdelerkapen rotor vervangen maar nog geen verbetering ontdekt. De motor is ook opnieuw gereset na schoonmaken gasklephuis. Wat kan er nog meer aan de hand zijn

Torstenkort

Geplaatst door Torstenkort (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

klopt dat dit type motor tussen de 600 a 700 toeren draaid.
dit kan niet hoger zit in de computer.
wat je wel kan doen is storingen uitlezen ; controleren op vacuum lekkage en het onsteking tijdstip controleren.

groetjes jan.

Torstenkort (0), 16 jaar geleden

Storing uitlezen is ook gebeurd, er waren geen storingen. Wat kan er een vacuumlek hebben? Ik zal ontstekings tijdstip laten controleren.

Groeten Torsten

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

torsten er zitten vacuumslangentjes en daar zou er bijvoorbeeld een van gescheurd zijn of zo ik zeg niet dat het zo is hoor maar het is maar een idee.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.