Volkswagen 0: Lupo gaat uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.

Hallo,

Ik heb een vraag mbo mijn Lupo 1.0, welke af en toe tijdens het rijden gewon uit gaat. Je merkt er eigenlijk niets van, muv dat het remmen en sturen behoorlijk tegen zit. Het is nu 4 keer voor gekomen, gek genoeg elke keer bijnaar op de zelfde plek richting mijn werk na het rijden van een stuk snelweg. Er gaat een lampje branden, maar als ik de koppeling laat komen, start de motor weer als was er niks aan de hand. Herkent iemand dit probleem? Alvast bedankt!

Elli

Geplaatst door Elli (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

rebel57 (0), 13 jaar geleden

het lijkt me een probleempje van te weinig brandstof, maar je moet hem wel eerst even uitlezen en de mogelijke foutcodes hier vermelden

Elli (0), 13 jaar geleden

wij hebben de lupo naar het eerste keertje laten uitlezen, echter zonder resultaat! De garage heeft hiervoor geen oplossing gehad. wij dachten aan het massakabel en/of regen/water. maar hoe testen wat het is? nog een idee? alvast bedankt!!

roerstraat (0), 13 jaar geleden

Mogelijk krukassensor defect. Kan het af en toe doen. Bij warmte wordt niets meer doorgegeven. Wordt gewacht .....dan koelt ie af en doet het weer tijdelijk.

Ruud

zedin (0), 13 jaar geleden

misschien is het de lucht inlaat sensor(MAP sensor)???of vuil in de inlaat klep???

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Met een defecte map sensor blijft hij gewoon doorlopen..

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

Uit Elli's verhaal maak ik op dat de motor afslaat als zij de koppeling intrapt, omdat hij weer aanslaat wanneer hij de koppeling weer op laat komen, in dat geval kan een mapsensor wel de oorzaak zijn dat hij afslaat.
Deze klacht kan ook veroorzaakt worden door een vervuilde gasklep indien hij afslaat wanneer de koppeling ingetrapt wordt.


gr john

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Trouwens,

Welk lampje ging er branden ?

En slaat de motor ook gewoon weer aan als je aan de sleutel draait i.p.v. de koppeling omhoog te laten komen ?

Wat een weertje was het vandaag bij jou John..Waaide bijna het water in daar..

Gr Stefan

Elli (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de vele reacties, trouwens ben een zij. De Lupo start ook met de sleutel en het lampje was alleen kort te zien, maar dacht dat het het motormanagement was. bestaat er ergens een beschijving voor het schoonmaken van de gas klep en/of vervangen mapsensor. Verder bedacht ik mij ook nog of het iets met het stationairgas te maken kan hebben? nogmaals bedankt. Elli

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.