Volkswagen Lupo: Lupo semi automaat schakelt niet naar 5 de versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1200

Mijn Lupo schakelt niet meer in zijn 5 de versnelling
Zowel automatisch als hand geschakeld pakt hij hem niet en gaat terug naar 4 de versnelling.
Maakt geen rare geluiden.
Wie kan mij zeggen wat het probleem is en hoe los ik het op

Mvrgr Ealse

ealseproblemcar

Geplaatst door ealseproblemcar (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou eerst eens kijken of en welke storing(en) erin staan. Het gehele schakelmechaniek wordt bij dit type hydraulisch geregeld en dan zou het ook nog dus daarin kunnen liggen of iets mechanisch stuk inwendig in de bak maar dat is gissen op dit moment.
Precies deze klacht heb ik nog niet meegemaakt maar wel dat hij helemaal niet meer schakelt en daar is wel vaker over gesproken op dit forum.

ealseproblemcar (0), 9 jaar geleden

Hallo. Foutmelding was speedconnector fault. Hebben fout gewist en is niet terug gekomen

ealseproblemcar (0), 9 jaar geleden

We hebben er een nieuw tandwiel en synchro ring geplaatst voor 5 de versnelling ,helaas geen resultaat.
Hebben aantal connectors omgeruild met goede Lupo, helaas geen resultaat.
Uitgelezen met computer met de volgende fout melding 2 00297 003 Transmissie Snelheidssensor G38 foutnr 00263 TRansmissie Bereik prestatie probleem intermitterende fout. Zegt je dit iets Ricky? Of iemand anders natuurlijk. Graag antwoord hoe je dit oplost.

mvrgr ealseproblemcar

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Vind het opzich wel raar dat hij de rest van de versnellingen wel pakt want de storing zegt een fout over de toerental sensor van de bak, je zou dan denken dat hij het toerental ook niet ziet in de andere versnellingen (die het dus wel doen). Zelf weet ik ook niet uit mn hoofd hoe deze bak precies in elkaar zit kwa locatie van sensoren e.d. Ook zegt de storing niet of het een electrische storing betreft of een mechanische storing.
Doe dit eens:

-Wis alle storingen, doe verder niets meer dan stationair laten draaien en wacht even. Zit dan de storing er alweer in?? Zo ja dan kan je er opzich vanuit gaan (niet 100% zeker) dat het mechanisch in orde is.

-Of wis weer alle storingen en ga alleen rijden tot en met zijn 4 of maar tot 3, blijft hij dan storingsvrij dan denk ik probleem in de aansturing van de 5e versnelling, dat zal dan ook een mechanisch probleem zijn.

Beetje op dit soort manieren kan je misschien wel meer te weten te komen.

ealseproblemcar (0), 9 jaar geleden

Hallo ricky ,ben bij Lupo specialist geweest in Kootstertille bij EJ na uitlezen ,constateerde hij dat een schakel stang voor de 5 de versnelling los zat. Aangedraaid en klaar is Kees.75 euro maar rijd weer als nieuw. Bedankt voor je meedenken en wellicht tot ziens

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Nou mooi dat hij weer werkt! Alleen de volgende keer eerst ff info winnen alvorens je dingen gaat (laten) vervangen, scheelt weer wat geld :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.