Volkswagen Golf: matig koppel/ trekt maar vanaf 3000 toeren

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: turbodiesel (geen tdi)

Hallo,
Mijn zus heeft een golfje gekocht. Ik vind dat het zeer matig trekt en pas vanaf 3000toeren, wat toch traag is voor een turbodiesel. Iemand suggestie's? Katalysator verstopt? De motor heeft maar 110000km's. Gewone dingen zoals luchtfilter enz.. zijn ok. Mag de turbodruk verhoogd worden? Er is een brandstofpomp met mebraan om de turbodruk te laten inwerken op het debiet van de pomp. Er zit geen intercooler op.
Bedankt!
Eddy

garagebraeckman

Geplaatst door garagebraeckman (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

EGR klep smerig e blijft gedeeltelijk open staan?, afsluiten met een blindplaatje, komt de turbo ook eerder op.
Als er al een katalisator inzit, zou ik de inhoud eruit meppen, of een katvervanger erin zetten.
Pomptiming etc evt controleren.

garagebraeckman (0) PRO, 17 jaar geleden

Dag Cor, bedankt voor de reactie. Ik had al gedacht om die EGR dicht te maken en meteen die inlaatkleppen eens te reinigen met een specifiek produkt. Wagen komt pas later binnen, maar hou jullie op de hoogte.
Eddy

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan de hele EGR verwijderen en met 2 plaatjes afblinden, denk dat je ook even naar de inlaatspruitstuk moet zien, heb er verschillende gezien waarbij er een heel dikke laag kool in zat, met meer als 5 millimeter dikte, dit vernauwd de inlaat nogal, en dat spruitstuk is wel schoon te maken.

In de type's met intercooler wil nog wel eens wat olie gaan zitten van de carter ventilatie, ook daar helpt olie aflaten.
In mijn bus zowel egr afgesloten alswel carter ventilatie van het luchtfilter los, via olie afscheider gewoon in de buitenlucht afblazen.
Wordt het luchtfilter ook niet vervuild met olie, noch het inlaattrjaject, en door deze 2 veranderingen krijgt het blok alleen maar schone lucht.

Succes,
Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.