Volkswagen Golf 2009: Mechatronica problemen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Ik bezit een Golf uit 2009 met een 7-traps DSG. Er staat 173.000 km op de teller.
Nu had ik al een tijdje problemen bij het wegrijden. In 75% van de gevallen moest ik eerst even de rem intrappen alvorens te kunnen wegrijden. Ook knipperde het indicatielampje van mijn versnelling in mijn cockpit.

Vandaag naar de dealer geweest. Die heeft de auto uitgelezen. Blijkt een storing in de mechatronica te zijn. Ook verschijnt er een melding dat wellicht de koppelingsplaten versleten zijn. Dit kan men niet met zekerheid zeggen. Hiervoor moet volgens de dealer (A Point te Amsterdam) de mechatronica eruit. Hierna pas kunnen de koppelingsplaten en versnellingsbak worden bekeken. Vervolgens is het nog maar de vraag of de mechatronica opnieuw gaat werken. Volgens de dealer is de kans reëel dat dit niet lukt. Vervanging mechatronica kost 2.800 euro..

Vragen:
1. Klopt de stelling van het garagebedrijf;
2. Zijn mechatronica ook tweedehands te koop:
3. Iemand goede ervaringen met onafhankelijk garagebedrijf die soortgelijk probleem had.

Eventuele andere tips/suggesties overigens welkom.

Dank alvast.

Riessard

Geplaatst door Riessard , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Google eens op dsg dokter.

Audidriver73 PRO, 4 maanden geleden

Slijtage koppeling is uit te lezen. Ja mechatronic gaat wel eens graag stuk helaas. Ik heb mijn dsg6 vorig jaar bij RH revisie laten repareren. Dealer zal alleen maar nieuwe monteren maar in de meeste gevallen is deze te repareren voor minder dan de helft van de prijs voor een nieuwe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.