Volkswagen Passat: meer lekkage na turbo uit bouwen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 TDI AFB

Ik heb de turbo vervangen en schoongemaakt maar nu lekt het nog meer olie het loopt er gewoon uit over de turbo heen en die rookt en stinkt nu ook, dit gebeurde bij twee verschillende turbo's en olie pijpen, ik heb er een plaatje van op ETKA maar die kan ik hier niet opladen het is een Model PA, Jaar 1999, HG 1, SG 15, Beeldtafel 155-38. Op dat plaatje lijkt het of de olie tussen de olie pijp Nr. 7 en de turbo komt de pakking 8 zit er gewoon tussen kan het iets te maken hebben met de imbus moer 12 die banjebout. AFB motor code

TinoS

Geplaatst door TinoS (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (2205) PRO, 11 jaar geleden

Alles is mogelijk , zal toch iets met de montage van het een en ander te maken hebben .
Er zitten wel nieuwe ringetjes om de banjobout ?
Geen te lange boutjes gebruikt , zodat de boel nu niet vast zit , maar lijkt vast te zitten ?
De boel schoon maken , iemand de auto laten starten en kijken , desnoods met een spiegel , waar het vandaan komt.

TinoS (0), 10 jaar geleden

carter ontluchting was de oorzaak, ik heb het plateau waar o.a. het oliefilter op zit uit gebouwd, heb de brandstof pomp niet uit hoeven bouwen omdat ik een stiftbout die aan de kant van het schutboard zit 3 mm heb afgezaagd, de filter set kost bij de VW dealer vrij duur, maar met een beetje zoeken kan je het losse filtertje kopen, weet niet meer of het van Hengst of Purflux was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.