504 bezoekers online

Volkswagen Golf III : Meters vallen uit zodra de motor aanslaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Heb hier een VW Golf staan van een klant die er na het inbouwen van een radio een vreemde storing kreeg.
De auto slaat aan en vervolgens weer af, met veel gas geven wil hij wel blijven lopen, als hij op tempertuur is, is het hikje over,
gloeien doet de auto niet en zodra de motor loopt vallen de alle meters in het dashboard uit, maar op contact werkt alles.
Denk aan een draadbreuk, of contactblokje, met uitlezen 2 foutcodes 01117 en 00625.
Code 01117 heeft volgens forum te maken de krukaspoelie.
Code 00265 heeft te maken met een onaanemelijk signaal van de snelheidssensor.
Ook is de accuspanning goed en laat hij perfect, dus niet teveel.

Heb wel de radio eruit gehaald, leek nergens op veel open draden, ook vond achter de radio 2 lose draadjes die ik niet thuis kan brengen, een dunne bruine die een lichte massa geeft en een blauw-witte dunne draad, die plus geeft als ik het licht aan doe.

Ik wordt gek van het zoeken, wie weet meer, bedankt alvast

Glen

Geplaatst door Glen PRO , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

Roy10511 PRO, 9 jaar geleden

Weer je zeker dat je accuspanning goed is.... van de week ook zo een probleem gehad!!! Alleen had die later geen fouten, maar bij starten als hij ff gelopen had ineens laadspanning van maar liefts 22 V !!!!!!!! (leek wel een krachtstroom dynamo) Dit was wel een benzine en deze liep niet goed!! Succes

Glen PRO, 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, hij laat precies wat hij moet hebben, gelijk als de auto loopt vallen alle meters uit in de klok, maar dan ook echt alle meters, alleen de verlichting blijft branden.
Ik wacht nu nog op een collega die zijn hele leven niks anders doet als sleutelen aan volkswagens, hij denkt het blokje acherop het contactslot, maar kan er bij niet in want alles werkt totdat ik hem start.
Dan komt erbij warm loopt hij gelijk goed en koud start hij moeilijk en moet ik gas bij geven.

Glen PRO, 9 jaar geleden

Dashboard meters werken weer, heb wat massadraadjes schoongemaakt bij de grote stekker van de gloeispriralen, maar of het toeval is??
Alleen slaat de motor nog steeds af na het aanslaan, foutcode 1117 blijft terug komen, ga toch maar eens na advies van "Roy10511" mijn dynamo laten controleren want na enig speurwerk wil de regelaar van de dynamo wel eens stuk wezen.

Glen PRO, 9 jaar geleden

Wat een gedoe, maar hij is klaar, zal toch even zeggen wat het was,
1. Spanningsregelaar werkte niet 100%, daarom wou hij moeilijk aanslaan.
2. Contactblokje omdat hij af en toe niet uit wou, ik dacht dat hij daar door ook die andere storing zou op lossen.
3. Meters vielen weer helemaal uit, heb uit eindelijk die stekker op het blok bij de gloeierij uit elkaar gehaald en schoon gemaakt, was allemaalm oxedatie.

Nu is hij weer helemaal top!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.