Volkswagen Golf: moeilijk aanslaan

Bouwjaar: 1983

Hallo,
Ik heb een golf gti uit 1983 en hij slaat moeilijk aan.
Hij slaat wel aan maar moeizaam.
Zou het de startmotor kunnen zijn? De accu is pas vervangen.
Zou het misschien komen omdat hij veel stil staat?

Wie zou mij kunnen helpen?

yvca

Geplaatst door yvca (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Arnebret (0), 19 jaar geleden

Benzine of luchttoevoer/bougies controleren. Als de motor gewoon nog fatsoenlijke compressie heeft is alles wat je nodig hebt de juiste hoeveelheid lucht en benzine met een vonkje. Alledrie dus eerst even controleren.

yvca (0), 19 jaar geleden

Bedankt, ga ik nakijken en vervangen.

Jerry®5418 (0) PRO, 19 jaar geleden

Draait de motor tijdens het starten wel voldoende snel rond ? (dus dat je niet het idee hebt dat de accu bijna leeg is). Als de startmotor zijn beste tijd gehad heeft komt vaak de klacht van krachtverlies als voorbode van het compleet defect raken van de startmotor. Als dit niet aan de orde is dan sluit ik me aan bij het bericht hier boven.

yvca (0), 19 jaar geleden

Het is inderdaad zo dat de motor niet echt ronddraait. Hij maakt een slag (wel moeizaam) en slaat dan aan.

Jerry®5418 (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer dan eerst of de motor goede massa maakt (verbinding min accu naar motor). Soms is de massa kabel gebroken( een losse kabel van carroserie naar motor). Als dat goed is waarschijnlijk de startmotor.
Met je laatste aanvulling: "Hij maakt een slag (wel moeizaam) en slaat dan aan" kan het ook nog zijn dat je ontsteking veels te vroeg staat ( de bougie geeft al een vonk terwijl de zuiger nog niet bovenin staat ). Ik weet niet hoeveel je van auto's af weet anders moet je dat laatste nog maar even laten rusten vooral als de auto voorheen wel altijd goed gestart heeft.

mvg Jerry Nieuwkoop

yvca (0), 19 jaar geleden

ok, ik zal inderdaad de verbinding nakijken. De auto heeft inderdaad altijd goed gestart, het is echt iets van de laatste tijd. Dus waarschijnlijk is het toch de startmotor?

Jerry®5418 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk dan wel,bij jou auto loopt de massa van accu min naar beneden naar de carrosserie, bij de bout waar ie daar vastgeschroeft zit gaat deze kabel weer verder naar de motor en zit op de versnellingsbak weer vast geschroefd. In jouw geval heb je een makkelijke auto om te controleren.

succes, gr Jerry

yvca (0), 19 jaar geleden

oke, bedankt, ik laat nog weten hoe het afgelopen is.

yvca (0), 19 jaar geleden

hai, nou het 'probleem' zat hem waarschijnlijk in de accu + verbindingen. Accu opgeladen en verbindingen schoongemaakt. En starten als vanouds.

In ieder geval bedankt voor het meedenken en prettige feestdagen toegewenst. Gr.Ivo

Jerry®5418 (0) PRO, 19 jaar geleden

Graag gedaan, en ook prettige feestdagen gewenst.
gr.Jerry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.