Volkswagen Golf: moeilijk (terug)schakelen

Bouwjaar: 2000

Bij mijn Golf IV heb ik het probleem dat terugschakelen naar 3e,2e en 1e versnelling erg moeilijk gaat, er is inmiddels andere olie in de bak gegaan en is er door de garage een nieuwe drukgasveer (o.i.d.) ingezet. Dit heeft niet geholpen. Nu is de garage er al 4 dagen mee bezig om nieuwe synchromeshringen voor de 1e 4 versnellingen te plaatsen. Het probleem is echter nog steeds niet verholpen. Ik moet het maar even aankijken zeggen ze. Er wordt gezegd dat de nieuwe onderdelen nog moeten "inslijten", kan dit uberhaupt? of is er iets anders aan de hand? Wie kan mij (als leek) helpen mij te weren tegen de "vakgarage".

Mark7261

Geplaatst door Mark7261 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kawa16166 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Mark, heb je misschien en motorcode voor me, praat wel makkelijker. Geloof niet dat alle synchromesh ringen versleten zijn, dit lijkt meer op het niet vrijkomen van de koppeling.
Zal waarschijnlijk het vliegwiel wel vervormd zijn waardoor alleen een nieuwe drukgroep ook weinig resultaat geeft

Mark7261 (0), 19 jaar geleden

De motorcode heb ik niet,auto staat vandaag voor de 5e dag bij de garage. Ik heb gevraagd of het niet het vliegwiel kon zijn maar dat kon niet! Al met al pakt de versnelling nog steeds niet lekker, ook niet na het plaatsen van de nieuwe synchro's en het opnieuw afstellen met de special vw-mallen. Morgen zetten ze er naar eigen zeggen een versnellingsbak in van een andere, nieuwere Golf (variant) met minder kilometers dan de mijne (90.000 km) Op de vraag of de koppeling wel goed vrijkomt zeiden ze van wel.

arjan_reijrink (0) PRO, 19 jaar geleden

Welke olie is er in de bak gegaan?? In een golf van 2000 moet speciale olie in de bak. Met gewonen versnellingsbakolie schakelt de auto slecht. Maar als de auto bij de VW dealer is geweest dan zal er de goeie olie wel in zitten. Kijk anders is naar het schakelmechanisme. Dat is een heel gevoelig stangenstelsel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.