Volkswagen Golf: motor houdt in

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

L.S.,

Met name bij rijden op de snelweg, vanaf ong. 80km/h houdt mijn GOlf erg in op de motor. Al een keer laten uitlezen, 1e cilinder heeft een te arm mengsel. Echter, het is niet duidelijk of dat ook iets te maken heeft met het inhouden. De motor start direct, loopt stationair ook goed.
Iemand enig idee waar het aan kan liggen ?

Bvd.

Amar

Geplaatst door Amar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Kunnen meerdere oorzaken zijn,wat je kunt doen is gasklephuis reinigen en in basis zetten,temp.sensor vv,lambdasonde zelf zou ook stuk kunnen zijn.
Beste is om met de testkast div. delen testen,en op die manier verder komen.
Maar er staat me ook iets van bij dat voor deze storing een softwareupdate beschikbaar was,maar weet dit niet 100% zeker.

Ricky

Amar (0), 16 jaar geleden

Inmiddels heb ik gemerkt dat het inhouden bij rijden van korte stukken praktisch niet voorkomt. Bij langere stukken ( warme motor ?) komt het vaker voor. Moet nog nagaan of het probleem zich vanaf een bepaald toerental manifesteert of niet.
Indien het zo is dat het probleem alleen bij een warme motor optreedt, kan er dan gerichter naar een oplossing gezocht worden ?
Bvd voor de reactie.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Amar]Inmiddels heb ik gemerkt dat het inhouden bij rijden van korte stukken praktisch niet voorkomt. Bij langere stukken ( warme motor ?) komt het vaker voor. Moet nog nagaan of het probleem zich vanaf een bepaald toerental manifesteert of niet.
Indien het zo is dat het probleem alleen bij een warme motor optreedt, kan er dan gerichter naar een oplossing gezocht worden ?
Bvd voor de reactie.[/quote]
Nou je moet uitgaan van die storing die hij geeft,want een te arm mengsel leidt ook tot inhouden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.