Volkswagen Transporter: motor in orde maken na backfire

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Bus aangeschaft, backfire gehad, wil alles 100 % maken.

Mijn pas aangeschafte t4 heeft een backfire gehad, nu zegt een collega van me die vroeger een inbouw bedrijf heeft gehad dat er een ander mengstuk geplaatst kan worden direct op de carburateur, zodat de toevoer ruimte veel korter wordt.

Momenteel zit het mengstuk op de luchtfilter, waarna een lange slang komt die eindigt in de carburateur. De ruimte waarin het gas stroomt is dus nu zeker twee liter groter dan wanneer we het andere mengstuk plaatsen.

Ook zouden we een vacuümklep kunnen monteren in het luchtfilterhuis, waardoor bij een eventuele backfire de druk weg kan.

Verder adviseerde hij alle electrische delen van de ontsteking te vervangen; bougies, kabels, verdelerkap en bobine. Ook kleppendekselpakking.

Wanneer de bus op benzine loopt, slaat hij na een seconde of 10 af. Op gas slaat hij ook na 10 seconden af. Tijdens het rijden wanneer het gaspedaal los gelaten wordt, hoor je een soort naverbranding in de uitlaat, korte plofjes, zeker geen backfire.

Als ik alle aanpassingen gedaan heb, moet het onregelmatige lopen natuurlijk nog verholpen worden. ik heb verstand van dieselmotoren, afstellen carburateur is voor mij nieuw.

Ook zit er op het spruitstuk een rond onderdeel, wat ik op geen andere benzinemotor gezien heb, schijnt iets te doen met luchttoevoer en benzine, al met al genoeg vragen...

als je iets weet lees ik het graag, alvast bedankt.

groeten Ries

rieske

Geplaatst door rieske (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

een T4 met een carburateur ? ...

tzal wel een T3 zijn ... die hebben allang geen cab meer

Jan227 (5) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, de allereerste serie T4' s had een carbarateur, volgens mij motorcode pd . Deze is geleverd tot ongeveer juli 1992.

Maar kan best zijn dat je kleppen lekken met als gevolg backfire en ploffen.

Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.