Volkswagen Transporter: [T4 '92] Memory draadje autoradio geeft geen 12V als contact af

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9

Ik heb een tijdje geleden een autoradio aangesloten in mijn ietwat oudere T4, en de autoradio onthoudt niets van instellingen, wat wel vrij irritant is. Het memory draadje (rood/bruin als ik me niets vergis) heb ik uitgemeten en geeft 12V als het contact aan ligt. Wanneer het contact uit ligt, geeft het 1V... Beetje raar die 1V, geen flauw idee waar dat vandaan komt.

Maar ik gok dus dat die normaal gezien 12V moet geven als het contact afligt? Om het geheugen in de radio op spanning te houden? Hoe ga ik best te werk om dit te fixen?

HyperBaton

Geplaatst door HyperBaton (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

ik zou gewoon een nieuw draadje trekken voor het geheugen.
je zoekt bij de zekerkast gewoon zo de draad op zet er zelf een zekering van 5a tussen en je hebt je constant plus voor de radio.
dit is meestal sneller dan gaan zoeken.

groetjes jan.

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Trek even een nieuwe draad vanaf de zekeringkast waar 12V op blijft staan en zeker deze af met een 10 amp. zekering.

Gr.

HyperBaton (0), 14 jaar geleden

Okay, nieuw draadje trekken is idd een optie.

Ik heb de draad eens opgezocht in het draadschema en het klopt inderdaad dat de bruin/rode memory draad afgesloten wordt als het contact af ligt, maar waarom?? Dat houdt toch helemaal geen steek?

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Jawel. Dan is dat de "schakeldraad". Deze wordt dan gebruikt om de radio uit te schakelen als je de sleutel uit het contact trekt. M.a.w: de radio heeft 2 stroomdraden.

Gr.

HyperBaton (0), 14 jaar geleden

Wel, ik heb het kunnen fixen geloof ik, met behulp van jullie replies en nog wat redeneren.

Tussen de ISO connector en de aansluitplug van de radio zat nog een filter bakje met 2 zekeringen, daar kwamen de +, ground en memory draad binnen. Heel raar, de memory draad (geel) was een dikkere draad die naar een 15A zekering ging en met nog een filter circuit er over. De + draad (rood) was minder dik en ging naar een 1A zekering.

Ik ben er nog niet helemaal over uit hoe het precies werkt, maar ik heb het kunnen fixen door de gele en rode draad te switchen tussen de ISO-connector en het filter bakje. Ik had het eerst na het filter bakje gedaan (dom), en dan was de 1A glaszekering natuurlijk gesprongen.

Hopelijk blijft alles nu goed. Enorm bedankt voor de input alvast!

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

ja wat je nu gedaan kan kloppen dat gebeurt meer zover ik weet is alleen volkswagen de gene waar het anders zit bij de meeste merken klik je het zo vast en is het goed.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.