Volkswagen GOLF III 66kw: motor komt niet op temperatuur.

Bouwjaar: 1993

hallo

ik heb een probleempje met mijn vw golf van 1993 (1.8 benz). Sinds een kleine maand komt de motor niet meer op temperatuur.
de temperatuurmeter geeft 60-70° aan bij het rijden. hij komt naar 70 bij het filerijden maar hoger komt hij niet.
De verwarming binnenin geeft voldoende warmte. De koelvin daarentegen slaat praktisch nooit meer aan.

Ik had dit probleem vroeger ook al. deze zomer heb ik de auto om allerlei redenen onder handen genomen, onder andere een nieuwe thermostaat geplaatst. toen ging alles zeer vlot voor een maand of twee (goede temperatuur en werking van koelvin).

bij gelijkaardige problemen hier op het forum wordt bijna altijd naar de thermostaat verwezen,kan het zijn dat de thermostaat het op zon korte tijd (5000km) alweer begeven heeft? (de koelvloeistoftemp.meter heb ik uitgemeten en blijkt goed te werken)

wagen heeft 170d km

groeten

Jaak

Geplaatst door Jaak (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Blaag (0), 18 jaar geleden

Ik wordt ook helemaal simpel van die thermostaat (ook 1.8 ABS motor). Het lijkt inderdaad of er snel verloop in zit. Ik ga binnenkort een ori vw thermostaat kopen.

Jaak (0), 18 jaar geleden

Na even testen blijkt de thermo in orde te zijn. Het thermocontact van de koelvin is vervangen en deze werkt nu ook perfect. de motor draait nu op een goede temperatuur.

enkel het metertje in het dashboard geeft nog steeds een te lage waarde aan. kan dit een probleem met de massa zijn? waar moet ik dan zoeken?
of is het beter om toch maar een nieuwe sensor te plaatsen? iemand een idee van de prijs?

groeten

Blaag (0), 18 jaar geleden

De sensor kost rond de 22 euro bij de dealer. Ik heb hem ook pas vervangen.
Staat de meter in je dashboard nu stil? Verllopt hij niet meer als hij eenmaal op temp. is en je in de file staat?
Succes

Jaak (0), 18 jaar geleden

eenmaal de motor opgewarmd is blijft het wijzertje stilstaan ja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.